Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knuffades i mål – fråntogs förstapriset

Opalis (1) var först i mål men Iceland Falls (3) tilldömdes segern.
Foto: David Schreiner/TR Media

Onsdagens V86-omgång var minst sagt händelserik med skenade häst, omstarter och resultatkorrigering.

Det bjöds även på bra prestationer där två femåriga ston stack ut.

Timo Nurmos låg lågt på förhand men nyförvärvet Arquana As svarade för en strålande avslutning. Femåringen hann från sjätte utvändigt trots att hon blev lite störd in i slutsvängen.

Solvallatränaren menade innan loppet att stoet behövde två lopp i kroppen innan formen sitter där och känslan är att Arquana As tar flera segrar framöver.

Dramatik var det när ett annat femårigt sto gjorde årsdebut. Håkan Wallbergs Iceland Falls reparerade en galopp på imponerade sätt och var tvåa i mål men resultatet dröjde och domarna skiftade plats på målettan Opalis och Iceland Falls.

■■Opalis bröt ut över upploppet och 50 kvar touchar vagnarna ihop och domarna menar att hon knuffades först över linjen.

Opalis kusk Tomas Pettersson höll inte med (så klart) om beslutet men domarna kollade upploppet många gånger och det är trots allt inte de aktiva som dömer.

Jag säger inte att det var fel men det var en oväntad resultatkorrigering och min känsla är att det döms olika på landets banor.

■■Sybille Tinter tränar Opalis. Hon har grym snurr på stallet och fick i alla fall med sig en seger genom Moncler Bo.

Omgångens kallblodslopp försenades av flera omstarter och när väl loppet kom i väg vann Stefan Dellbro-tränade Don Viking i händerna på Magnus A Djuse. Kusktalangen var också segerkusk bakom Iceland Falls.

Kort efter kallblodsloppet svarade Ulf Ohlsson för onsdagens kuskprestation. Upp till start i V86-4 hände det som inte får hända. Den enda tömmen lossnade och hästen började skena. 

Belönades för rådigt ingripande

Toppkusken höll sig kvar i sulkyn och efter ett par minuter var farten så låg att Ohlsson kunde hoppa ur vagnen.

Han landade på benen. Kort senare var det också ”Uffe” som fångade in den lösa hästen och han fick 500 kronor för rådigt ingripande.