Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klassiska travgården till salu för 9 miljoner

Foto: Erik Elvmarker
Foto: Erik Elvmarker
Foto: Erik Elvmarker

Miljongården Myran är klassisk travmark. 

Nu är travgården till salu. 

– Vi har en handfull spekulanter i morgon, säger mäklaren Anders Arosenius

Det är en av ägarna till superhästen Ecurie D., Marko Kreivi, som tillsammans med sin fru Anette Andréasson äger den välkända travgården Myran, som ligger belägen strax utanför Skara.  

Nu är gården till salu – för utgångspriset 9 150 000 kronor. 

Första visningen äger rum redan i morgon, onsdag, berättar mäklaren Anders Arosenius. 

Hur ser intresset ut? 

– Det har varit ett gott intresse. Vi har en handfull spekulanter i morgon. Det finns även intresse från Norge. Men de har väl karantänsregeln som gör att de inte kan komma hit, säger han. 

Finns det aktiva inom travsporten som är intresserade? 

– Det är lite blandat. Det är både de som fallit för det fina läget och den fina gårdssammansättningen och sen finns de som har intresse för anläggningen i sig. Eftersom det bara är att köra i gång.  

Därför säljs gården: ”Det gick inte” 

Gården innehåller bland annat en 1000 meters rundbana, rakbana, djupsandbana och galoppbana. Dessutom finns åtta travbanor inom 20 mils avstånd. I dag finns plats det plats för 90 hästar på anläggningen. 

– Det som utmärker gården är att det finns möjlighet att ha en stor verksamhet, säger Anders Arosenius. 

Ägaren Marko Kreivi motiverar beslutet att sälja gården för Trav365:  

– Vi hade en dröm att ha alla hästar på en gård, det gick tyvärr inte, då jag inte kan driva från Göteborg. Har mer att göra än jag trodde vilket är synd. Nu har jag hästarna del/helägda i proffsträning hos Frode Hamre, Robert Bergh, Björn Röcklinger, Jerry Riordan, Christoffer Eriksson, Sophia Olsson Jacobsen och Katja Melkko, säger han.