Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Kolgjini tappar en av sina topphästar

Sahara Fairytale lämnar Lutfi Kolgjini. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

En av Lutfi Kolgjinis topp 10-hästar lämnar stallet - och Sverige.

Femåriga Sahara Fairytale blir fransyska.

I fortsättningen kommer stoet, som sprungit in nästan 1,3 miljoner kronor på sina 32 starter, att stallas upp hos bröderna Christophe och Vincent Martens.

- Lutfi Kolgjini, Adrian Kolgjini och skötaren Mona Palm har gjort det fantastiskt bra med Sahara Fairytale, som inte alls var i speciellt bra författning när vi fick tag i hästen och lämnade henne till Vomb. Hon har gått en 1.10-tid hos Kolgjini och vunnit på alla distanser i tuff konkurrens och verkligen levt upp till sin härstamning, säger delägaren Jan "Timo" Timonen till travronden.se.

Ingen seger på ett halvår

Viking Kronos-dottern har sju segrar hittills i karriären. Dock har hästen ingen seger på de nio senaste starterna, och det är nästan ett halvår sedan som Lutfi Kolgjini var först över mållinjen med Sahara Fairytale.

Nu rustas stoet för fler triumfer och mera pengar in på kontot.

- Innan hon betäcks ville vi prova något nytt, och i Frankrike finns det många betydligt mer passande lopp med klart högre prissummor och vi får åtminstone testa där en tid. Hon kom ner till bröderna Martens i går och om allt går som vi tänkt blir det start i ett stolopp på Enghien i slutet av den här månaden, fortsätter Timonen på travronden.se.