Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Han blir ny sportchef på ST

Robert Karlsson blir ny sportchef på Svensk Travsport
Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD / TR Bild
Foto: Mikael Wikner / TR Media

Flera månaders rekryteringsprocess är klar. 

Robert Karlsson blir ny sportchef på Svensk Travsport. 

– Jag är väldigt glad över att få in Robert i den här rollen då han kombinerar kunskap om och passion för travsporten med ledaregenskaper och god erfarenhet från näringslivet, säger Maria Croon, VD på Svensk Travsport.

I februari stod det klart att Petter Johansson lämnar sin roll som sportchef på Svensk Travsport. 

Nu är ersättaren klar. 

Robert Karlsson kommer närmast från en roll som vd på Umåkertravet och tillträder sin roll på Svensk Travsport i höst. 

– Rekryteringen av en ny sportchef har varit en väldigt omfattande process där vi verkligen tagit oss tid att se över olika kandidater. Det är också en mycket viktig roll för den svenska travsporten och då krävdes ett gediget förarbete. Jag är väldigt glad över att få in Robert i den här rollen då han kombinerar kunskap om och passion för travsporten med ledaregenskaper och god erfarenhet från näringslivet, säger Maria Croon, VD på Svensk Travsport, i ett pressmeddelande. 

Maria Croon fortsätter: 

– Robert Karlsson har byggt upp ett stort förtroende i trav-Sverige genom sina olika roller genom åren. Det ger honom en möjlighet att ta sig an travsportens utmaningar och möjligheter på ett mycket insiktsfullt sätt. Han kommer självklart att få en nyckelroll i många olika frågor framåt och kommer arbeta nära såväl banor som aktiva, säger Maria Croon.

”Jag brinner för travet” 

Efter att ha varit vd på både Umåker och Solvalla gjorde Robert Karlsson comeback inom travet 2017 när han återigen blev vd på Umåkers travbana. 

– Efter många år inom travsporten är det en lockande möjlighet att ta mig an den här utmaningen. Jag brinner för travet och hoppas och tror att jag kan vara en bidragande del i den utveckling av Svensk Travsport som nu pågår. Vi har en härlig travsport med underbara hästar i vårt land, men samtidigt får vi aldrig bli bekväma och nöjda. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med hela trav-Sverige, alla banor och alla aktiva, för att gemensamt sätta ut nya målflaggor att springa mot, säger den tillträdande sportchefen i pressmeddelandet.