Foto: / Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
 Foto: / Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Klart: Bold Eagle till Åby Stora Pris

Publicerad

Tidiga i veckan blev stjärnhästen Bold Eagle inbjuden till Elitloppet. 

Nu är hästen klar för ännu ett svenskt storlopp. 

Tillsammans med Bird Parker kommer "Örnen" ställa upp i Åby Stora Pris. 

– Jag är väldigt stolt över att få hit två av världens bästa hästar, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande. 

Det blir en fransk stjärnglans över årets upplaga av Åby Stora Pris. 

Sedan tidigare stod det klart att Bird Parker är inbjuden till loppet, och i dag släppte Åbytravet nästa stora nyhet. 

Sébastien Guaratos superhäst Bold Eagle, som i helgen vann sprinterloppet vann Criterium de Vitesse – är nämligen klar för loppet. 

"Målsättningen var att locka de största namnen" 

– Den stora målsättningen med att göra om Åby Stora Pris var att locka de allra största namnen och nu känns det verkligen som att vi är på rätt väg. Att få ett ja från både Bold Eagle och Bird Parker känns otroligt stort och jag är väldigt stolt över att få hit två av världens bästa hästar. Att få visa upp den här duon inför ÅbyTravets publik är något jag som arrangör verkligen ser fram emot, säger sportchefen Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Utöver den ökade stjärnglansen har Åbytravet valt att ändra årets upplaga av storloppet. 

I stället för åtta hästar som möts i två heat över kort distans blir nu distansen 3 140 meter. 

"Missar The Showdown"  

I februari presenterade Solvallas nytillträdde sportchef Anders Malmrot nyheten "The Showdown" – där tanken är att två av världens bästa hästar ska göra upp i en duell. 

Det loppet lär nu inte bli aktuellt för "Örnen" – då duellens körs fyra dagar efter storloppet på Åby. 

Förstapriset i Åby Stora Pris är två miljoner kronor. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag