Nadal Broline fick inbjudan

Publicerad

Det blev ett svettigt lopp i avdelning tre – där en elitloppsbiljett stod på spel. 

Då var Nadal Broline starkast – i första starten sedan i september. 

Huruvida det blir någon start i Elitloppet återstår dock att se. 

– Jag ska fundera över hur han mår. Jag är rädd om min kompis, säger tränaren Reijo Liljendahl till V75 Direkt. 

I den tredje V75-avdelning på Åby under lördagen stod inte bara en seger på spel – utan även en plats till Elitloppet. 

Favoriter inför loppet var Day Or Night In och Giveitgasandgo, där den förstnämnda galopperade – precis som under Olympiatravet. 

– Han klarade starten galant, men när vi avancerade framåt slog han knut på sig själv. Det fanns egentligen inget att anmärka på, jag kan inte skylla på något, berättar Johan Untersteiner. 

”Ville gärna ha rygg”

För Giveitgasandgo gick det bättre, och hästen ledde in på upploppet. 

Seger blev det dock inte, det efter att Ulf Ohlsson och Nadal Broline kört om på upploppet. 

– Jag trodde nog att Västerboonthenews skulle köra i ledning och då vill jag gärna ha en rygg. Men han har vunnit många lopp från dödens och var bäst i dag, säger Ulf Ohlsson i TV12:s sändning. 

”Haft samma problem tidigare” 

Ohlsson passade även på att hylla hästen rejält. 

– En enorm glädje. Många vet att det är en av mina favorithästar. En häst som alltid gör sitt jobb, säger han. 

Om det blir någon start i Elitloppet? Det får vi vänta och se. 

Jag har haft samma problem en gång tidigare i min karriär. Men jag ska fundera över hur han mår. Jag är rädd om min kompis, säger tränaren Reijo Liljendahl. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag