Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för Åby Stora Pris – efter storloppsvinsten

Foto: Anders Kongsrud / www.hesteguiden.com

Ble du Gers snuvade förhandsfavoriterna på segern i Oslo Grand Prix. 

Nu är Frode Hamres stjärna klar för Åby Stora Pris. 

– Ble du Gers är en häst som jag alltid haft i tankarna när det har gällt Åby Stora Pris, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen. 

När Elian Web och Vitruvio tagit slut på sina krafter i en vansinnig körning om ledarpositionen tog Ble du Gers chansen och avgjorde Oslo Grand Prix enkelt. 

Nu Frode Hamres franskfödde stjärna klar för Åby Stora Pris. 

– Ble du Gers var mycket stark och rejäl senast i Oslo Grand Prix och är en häst som borde passa perfekt på den långa distansen i Sofiero Åby Stora Pris. Nu blir det först ett lopp i Finland sedan väntar en tur till Åbytravet, säger Frode Hamre i ett pressmeddelande. 

”Två styrkefenomen är klara” 

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen berättar att han haft ögonen på hästen under en längre tid. 

– Ble du Gers är en häst som jag alltid haft i tankarna när det har gällt Åby Stora Pris, redan under fjolåret var han på tapeten. Han imponerade på mig senast i Oslo även om loppet blev kört i ett tempo som Ble du Gers drog nytta av. Nu när han har bytt tränare och befinner sig i Norge så är det blivit lättare att matcha honom och jag blev glad då Frode Hamre berättade att Åby Stora Pris var ett naturligt mål. Nu är två styrkefenomen klara för loppet och det känns bra, säger han. 

Sedan tidigare är Björn Goops nya stjärnskott Moni Viking klar för loppet.