Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kent Forsberg: ”Han är inte i toppform ännu”

Foto: LJ / TR Media/KANAL 75

Efter åtta vinster på de åtta första starterna spåddes Diamanten en lysande framtid på travbanan. 

Sedan dess har det gått tyngre för hästen, som haft svåra skadeproblem. 

På lördag är hästen tillbaka på V75 igen. 

– Han har kommit i gång lite på slutet, men är inte i någon toppform än, säger ägaren Kent Forsberg. 

Det var under uppmärksammade former som Diamanten 2017 flyttades från Robert Bergh till Stig H Johansson.

Hästen hade fått en lysande start på karriären med åtta vinster på åtta starter, och hade under Bergh under bland annat vunnit Sprintermästaren och Kungapokalen 2017. 

Starten hos Stig H Johansson lovade dock gott, då hästen bland annat vann Berth Johanssons Memorial och Ulf Thoresens Minneslopp. 

”Kör försiktigt med honom i höst”

Sedan dess har det gått tyngre. Dels resultatmässigt, men framför allt på grund av en jobbig skada. Som hållit hästen borta under en längre tid. 

Comebacken den 23 augusti motsvarade visserligen inte förväntningarna, men i den senaste starten på Solvalla den 10 oktober slutade hästen trea. 

– Han opererade båda knäna och har haft bekymmer med båda hovlederna. Men nu är han fit for fight, så vi får hoppas att han håller ihop. Vi kör lite försiktigt med honom i höst, sedan får han träna på i vinter och återkomma till nästa säsong, säger hästens ägare Kent Forsberg. 

”Det har inte sett 100 ut”

Är känslan att han är på väg tillbaka? 

– Det har inte sett 100 ut, men Erik Adielsson, och Stig H har varit överens om att ta det lugnt med honom. Men de sista 400 meterna senast visade han lite fart i alla fall. 

Hur ser du på segerchanserna på lördag? 

– Det tror jag inte. Är han bland de tre-fyra och gör ett bra lopp så är vi nöjda. Det är bra hästar emot som tävlat hela säsongen. Han har kommit i gång lite på slutet, men är inte i någon toppform än. Han behöver fler lopp i sig.