Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Kennedys nya storvinst: ”Synd med utdelningen”

Publicerad
Uppdaterad

Hammarby har fått en succéstart på allsvenskan – och toppar just nu tabellen. 

Vid sidan av planen? Där gör lagkaptenen Kennedy Bakircioglü stor succé.

Som travtippare. 

I helgen drog Bajen-ikonen in 334 000 kronor på V75. 

– Hoppas på högre utdelning i framtiden, säger han. 

I mars spelade lagkaptenen och Hammarby-legendaren Kennedy Bakircioglü in 122 000 kronor på spelformen V86. 

I helgen slog han till igen, när han via sitt andelsspel för Café Brasco på ATG Tillsammans drog in 334 000 kronor på V75.  

Helt nöjd är han dock inte, då han hade hoppats att vinsten skulle bli högre. 

– Det känns bra och jag fick ju in den även i onsdags. Men det är lite synd att det är lägre utdelning. Det kunde ha blivit mer. I fjärde loppet vann favoriten, där jag hade med åttan som förlorade med nosen. Så det var lite tråkigt, men huvudsaken är att vi får in den, säger han. 

Du siktar högre än så här? 

– Det har varit små marginaler. Men trav är ju så. Men prickar man sju rätt på V75 eller V86 är man i alla fall rätt ute och man har gjort rätt för sig. Sedan kan man i framtiden bara hoppas på högre utdelning. 

”Många Bajen-fans som tycker det är kul”

Vinsterna menar han betyder extra mycket eftersom det är en hel del Hammarby-supportrar som ”ryggar” systemen. 

– Jag finns ju i chatten och har sett en del kommentarer. Det är både Hammarbyfans och andra. Men det är mycket Bajenfans som tycker det är jättekul. De tackar för både fotbollsvinsterna och travvinsterna. Prickar man sju och åtta rätt ser man att många blir jätteglada, även om det bara handlar om tusenlappar, säger han. 

Hur insatt är du i travporten? 

– Jag brukar följa Stefan Hultmans analyser, sedan Micke Nybrink är väldigt duktig och Björn Goop brukar också vara bra att följa. Även Ulf Ohlsson är bra. Så man får gå på både egna känslor och kuskarna. Det blir lite information här och där. Man måste vara aktiv om det ska bli något bra, det får bli några timmar om dagen för att det ska funka. 

”Jag hade jävligt fel...”

Har du alltid varit intresserad? 

– Jag har egentligen inte spelat så länge på trav. Jag har en kompis som jag brukade tippa med, sedan började han prata om hästar… Och jag sa väl typ att hästar inte är något för mig, säger han och skrattar. 

– Men jag hade jävligt fel. Det var mest Stryktipset på den tiden. Men jag började följa det, och upptäckte att det var roligare än vad jag trodde. Så det har fortsatt och man har helt plötsligt blivit mer insatt. Nu har det kanske pågått i fem-sex år. Jag vill helst kunna åka till Solvalla, följa loppen och njuta. Det är en rolig sport. 

På fotbollsplanen leker livet just nu också och med fem omgångar spelade toppar Hammarby just nu den allsvenska tabellen. 

– Vi har fått en fantastisk bra start. Jag vet inte ens om vi fått en så bra start i Bajen överhuvudtaget. Jag tror fan inte det. Men det känns jätteroligt. Vi har ett bra lag, fin konkurrens om platserna och alla måste göra bra ifrån sig. Vi vet ju hur bra vi är och att det skulle kunna rulla på om vi fick en bra start. Att vi fick det är perfekt, säger han och tillägger: 

– Nu gäller det att vara ödmjuk och jobba vidare med vi har gjort. Vi kommer inte få något gratis.

”Det hade varit jackpott”

Nu ser Kennedy Bakircioglü fram emot helgen, där målsättningen naturligtvis är att vinna Stockholmsderbyt mot Djurgården på söndagen och dra hem storkovan på V75 dagen innan. 

– Det hade varit jackpott!, säger han och skrattar. Det hade varit jätteroligt så klart, men för mig är det viktigast att jag känner att jag gjort allt när jag lämnar in andelsspelet. Sedan är man ute och cyklar i bland, men så är det med trav. Det kommer att komma motgångar också, det är som med fotbollen, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag