Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kennedy: ”Det var en helt magisk upplevelse”

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Hammarbyikonen Kennedy Bakircioglü har gett sig in i travsporten. 

Han är numera delägare till travhästen Frisco Runner – och under torsdagen fick han själv sätta sig i sulkyn. 

– Det var en helt magisk upplevelse, säger han. 

Efter en lång och framgångsrik karriär tackades Bajen-ikonen Kennedy Bakircioglü av inför ett fullsatt Tele 2-arena i höstas.

Ett känslosamt avsked, men han verkar inte ha några problem att sysselsätta sig efter karriären. 

I måndags bekräftade nämligen travtränaren Ulf Stenströmer att den förre mittfältsstjärnan numera är delägare i den sjuårige valacken Frisco Runner. 

”Vi välkomnar en ny hästägare i stallet. Inte Carl xvi Gustav utan den riktiga kungen. Välkommen Kennedy!”, skrev han på Twitter. 

– Det är väl så alla bajare kallar mig.  Jag är väldigt glad och stolt över att jag fick den här möjligheten, Ulf är en fantastisk människa på alla sätt och vis, säger Kennedy Bakircioglü. 

”Ingen stjärna – men en fin häst” 

Någon succé i första starten som hästägare blev det dock inte för den forne Hammarbyspelaren, då Frisco Runner gick i mål som åtta i ett lopp på Sundbyholmstravet. 

– Enligt Ulf (Stenströmer) är det ingen stjärna, men det är en fin häst. En häst som tjänat in en halv miljon, och som absolut kan göra några bra lopp framöver. I dag var det tyvärr ingen bra dag, den brukar trivas bäst barfota runtom. Idag hade han bakskor på, och det blev det ett minus, säger han. 

– Men siktet är inställt längre fram. Bara själva grejen är rolig. Sen vet man inte, han kan bli hur bra som helst. 

”Uppskattar det något enormt” 

Det blev dessutom inte bara debut som hästägare för Kennedy Bakircioglü på Sundbyholm, inför lopp fem på travbanan fick han för första gången sätta sig i sulkyn själv. 

– Det var en helt magisk upplevelse. Det gick ganska snabbt för att inte vara en riktig tävlingshäst. Jag kan tänka mig hur det är med en riktig tävlingshäst, att det går ännu snabbare, säger han. 

– Det var väldigt fint gjort av Ulf. Jag uppskattar det något enormt. 

https://twitter.com/Sundbyholmtrav/status/1129000116277469185?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1129000116277469185&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fsportbladet%2Ftrav365%2Fa%2FlAJlb9%2Fsa-har-du-aldrig--sett-kennedy-forut