Kee Marcello: "Det kom som en chock"

Kee Marcello.
Foto: ATG

Kändiskusken och hårdrockaren Kee Marcello skulle köra Stjärnduellen på Dannerotravet på söndagen i samband med extra V75.

Han fick dock inte köra – på grund av att han misslyckades med alkotestet.

Nu stängs han av i tre månader för att ha brutit mot bestämmelser angående berusningsmedel.

Det skriver Svensk Travsport.

– Det kom som en chock, säger Kee Marcello.

Det var travjournalisten Patrik Sjöö och travbloggen Ingvarsson och Persson som först berättade att Kee Marcello inte klarat alkoholtestet innan Stjärnduellen mot Patrick Sjöberg - och stoppats från att köra.

Svensk Travsport skriver på sin hemsida att Kee Marcello nu stängs av i tre månader för att ha brutit mot bestämmelser mot berusningsmedel.

Blåste positivt

"Alkotest har tagits på samtliga körsvenner/ryttare i alla lopp, varav ett utföll positivt", skriver man på hemsidan.

Kee Marcello har tillsammans med Patrik Sjöberg varit ATG:s främsta kändiskuskar. Båda deltog i Stjärnkusken i TV4 – där Kee Marcello vann. Och båda har sedan dess utbildat sig till travkuskar.

– Jag och Patrik reste upp tillsammans i går. Vi åkte tio timmar tåg tillsammans och såg fram emot Stjärnduellen. Vi satt och firade i går kväll och jag satt väl uppe för länge och drack en öl för mycket, säger Kee Marcello.

Kee Marcello var chockad över att han blåste positivt.

– Jag blev mörkrädd över hur normal jag kände mig i förhållande till hur mycket jag blåste positivt.

"Helt min fuckup"

Han tar dock på sig ansvaret.

– Ja, det är ju inte som att jag kan skylla på någon. Det här är helt min fuckup och det var jättedumt. Jag borde ha gått och lagt mig tidigare, säger han.

Hur relationen med ATG blir framöver vet han inte.

– Jag har inte hört något och det som hände är så klart oförlåtligt. Men det är den mänskliga faktorn som ligger bakom och jag hoppas att jag fortfarande har samma goda relation med dem som innan, säger han.

Han betonar att han tycker att ST:s regelverk är bra.

– Jag är inte den första som blåser positivt. Det var väldigt klumpigt så klart och det kommer aldrig hända igen. Nu blir jag avstängd från att tävla, men jag ska träna under avstängningen och komma tillbaka starkare än någonsin.

Ersattes av tränaren

Patrik Brissman, informationschef på ATG:

– Gällande sakfrågan är det bra att sportens kontrollfunktioner fungerar. Alkohol och hästkörning hör inte ihop.

Hur ser ni på samarbetet med Kee?

– Vi har inget pågående samarbete med Kee för tillfället. Man känner dock med honom som medmänniska och några som var med under Stjärnkusken i fjol ska prata med honom och kolla hur han mår. Det är vårt fokus just nu, säger Patrik Brissman.

Stjärnduellen skulle bli Kee Marcellos debut som travkusk – men i stället stängs han alltså av till den 6 november.

I loppet ersattes han av Svante Båth, som tränar Global Responsive – hästen Kee Marcello skulle köra.

Patrick Sjöberg vann dock loppet med hästen M.T. Insider, som tränas av Olle Alsén. Segertiden blev  1.15,0a/2140 meter. Segern var värd 50 000 kronor och andraplatsen var värd 25 000 kronor.