Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Katie Price nya karriär – siktar på att bli jockey

Här under galoppfestivalen i Cheltenham förra veckan. Foto: Kgc-42 / STELLA PICTURES 116405-5
Foto: Rex/Shutterstock
Foto: S Meddle/Itv/Rex/Shutterstock / S MEDDLE/ITV/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Dubbla OS-guldmedaljören i cykling, Victoria Pendleton, gjorde stor succé under galoppfestivalen Cheltenham Festival i förra veckan.

Detta har, enligt The Mirror, inspirerat skandalmodellen Katie Price att satsa på en ny karriär – som jockey.

– Katie tar det på fullaste allvar och tror att hon har både talangen och passionen som krävs, säger en källa till tidningen.

Galopp- och travsporten har länge attraherat kändisar och idrottsstjärnor. De har då främst deltagit i sporten som hästägare eller åskådare. Nu verkar det finnas en ny trend – att själv bli aktiv i sporten och tävla.

Enligt engelska tidningen The Mirror har skandalmodellen Katie "Jordan" Price planer på att bli jockey.

– Katie tar det på fullaste allvar och tror att hon har både talangen och passionen som krävs, säger en källa till The Sun.

Gjorde stor succé

I helgen gjorde den dubbla OS-guldmedaljören Victoria Pendleton stor succé i "the Foxhunter Chase" under Cheltenham festival – efter bara ett år i sadeln. Den före detta cyklisten fick mycket kritik på sin väg mot triumfen, då många experter menade att hon skulle vara en säkerhetsfara.

Detta ska, enligt den brittiska tabloiden, ha inspirerat Katie Price att ta detta oväntade steg i sitt hästintresse.

– Katies prioritet just nu är att hitta rätt tävlingshäst och hon har spanat in en som hon är sugen på att köpa, säger en källa till tidningen.

37-årige Price har sedan tidigare ett stort hästintresse, äger fem hästar och syntes dessutom till på publikplats då Cheltenham Festival pågick under förra veckan.

Jagar kusklicens

I Sverige har vi också ett gäng celebriteter testat på att tävla med häst - men då i form av trav.

Kee Marcello, från bandet Europe, och höjdhopp-legendaren Patrik Sjöberg har nämligen påbörjat jakten på kusklicens. De fick sitt stora travintresse efter sin medverkan i TV4-produktionen Stjärnkusken, som gick i tv förra sommaren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!