Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Känslosamma tårar – efter segern i V75-2

Foto: TV12
Foto: TV12
Foto: TV12
Foto: TV12

V75-2 bjöd på ett dramatiskt upplopp – där Jetset flög förbi Natalie De Vie de sista hundra metrarna.

Då brast det för skötaren Josefin Sandkvist, som inte kunde stoppa tårarna.

– Det här är så speciellt, det är för "Jocke", säger Sandkvist i TV12 som en hyllning till hennes avlidne bror.

V75-2 blev en galoppfylld historia, då flera av de betrodda hoppade bort sina möjligheter i ett tidigt skede. Kvar blev det fina stoet Natalie De Vie, som kunde köra sig till ledningen en bit in i loppet.

Spets och slut, trodde nog många då – men tji fick de. I sista kurvan och överupploppet kom nämligen Jetset som skjuten ur en kanon och vann säkert efter en mäktig spurt.

Tårar i intervjun efter

I tv-intervjun efter loppet blev det riktigt känslosamt. Hästens skötare, Josefin Sandkvist, kunde inte hålla tillbaka tårarna och var klart tagen av upplevelsen. Hennes bror, Joakim Sandkvist, avled tragiskt under en löprunda för ett och ett halvt år sedan – och segern på V75 dedikerade hon till brodern.

– Det är så mycket glädje, hon betyder så mycket... Det är så speciellt, det är för "Jocke", säger Sandkvist i TV12 och fortsätter med att hylla hästen:

– Jag är så tacksam att jag får vara med på hennes resa. Jag har inga ord.

"Jättehäftigt"

Oskar J Andersson är Sveriges kanske allra bästa lärling, och är dessutom inne i en riktig knallform just nu. Efter segern med Jetset var han påtagligt stolt, och berättade glatt:

– Det är jättehäftigt, det är faktiskt ett av de största lärlingsloppen som finns i Sverige sett till prispengar – så det är roligt.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.