Foto: TV12Foto: TV12
 Foto: TV12
Foto: TV12Foto: TV12
 Foto: TV12
Foto: TV12Foto: TV12
 Foto: TV12
Foto: TV12Foto: TV12
 Foto: TV12

Känslosamma tårar – efter segern i V75-2

Publicerad

V75-2 bjöd på ett dramatiskt upplopp – där Jetset flög förbi Natalie De Vie de sista hundra metrarna.

Då brast det för skötaren Josefin Sandkvist, som inte kunde stoppa tårarna.

– Det här är så speciellt, det är för "Jocke", säger Sandkvist i TV12 som en hyllning till hennes avlidne bror.

V75-2 blev en galoppfylld historia, då flera av de betrodda hoppade bort sina möjligheter i ett tidigt skede. Kvar blev det fina stoet Natalie De Vie, som kunde köra sig till ledningen en bit in i loppet.

Spets och slut, trodde nog många då – men tji fick de. I sista kurvan och överupploppet kom nämligen Jetset som skjuten ur en kanon och vann säkert efter en mäktig spurt.

Tårar i intervjun efter

I tv-intervjun efter loppet blev det riktigt känslosamt. Hästens skötare, Josefin Sandkvist, kunde inte hålla tillbaka tårarna och var klart tagen av upplevelsen. Hennes bror, Joakim Sandkvist, avled tragiskt under en löprunda för ett och ett halvt år sedan – och segern på V75 dedikerade hon till brodern.

– Det är så mycket glädje, hon betyder så mycket... Det är så speciellt, det är för "Jocke", säger Sandkvist i TV12 och fortsätter med att hylla hästen:

– Jag är så tacksam att jag får vara med på hennes resa. Jag har inga ord.

"Jättehäftigt"

Oskar J Andersson är Sveriges kanske allra bästa lärling, och är dessutom inne i en riktig knallform just nu. Efter segern med Jetset var han påtagligt stolt, och berättade glatt:

– Det är jättehäftigt, det är faktiskt ett av de största lärlingsloppen som finns i Sverige sett till prispengar – så det är roligt.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag