Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kanske var det vrålet som gav V86-segern

Han kom från galopper och allmänt strul i sulkyloppen.

Men nu skötte han sig – och då blev det också seger.

Tony Löfqvists Vikings Preacher är tillbaka där han ska vara.

Den färgstarke Åbyamatören Tony Löfqvist tränar kapable Vikings Preacher. Inför onsdagens start hade det strulat med galopper och det kändes lite osäkert på förhand. Men sexåringen skötte sig som han skulle och travade i väg stabilt. Kusken körde till ledningen på den första långsidan och sedan var det ”lugna gatan” ett tag. 

Hästen blev dock hårt utmanad till slut men sträckte på sig och gled undan till efterlängtad (sulky)seger. Kanske var det Tonys vrålande och ”injobbande” från publikplats över upploppet som hjälpte hästen till seger? 

Där kan vi snacka om en man som lever sig in i det här när hans hästar startar. Härligt med känslor!

– Trav är det roligaste som finns. 

–Skönt att vi är tillbaka, men jag var inte säker förrän vi var över linjen med tanke på allt strul som varit med honom, sa en nöjd tränare i vinnarcirkeln.

Nästa V86-omgång när Jägersro och Solvalla tävlar är det fritt fram att köra barfota igen, om vädret tillåter. Det vankas även en nyhet. Jag har tjatat om vagninformation till spelarna i den här spalten flera gånger senaste åren. Och nu snart, äntligen, är det dags! Bra där Svensk Travsport. 

Vid startanmälan till tävlingar från och med den 1 mars kommer tränarna att kunna meddela vilken vagn och vilken balans hästarna ska tävla med redan vid anmälningstillfället. Efterlängtat och välbehövligt. 

Man får dock skifta till ”mindre maxad” utrustning under tävlingsdagen. Bara hoppas att det inte sätts i system att meddela maximalt för att sedan ändra, bara för att möjligheten finns. 

Samtidigt slår tanken mig att det inte ens finns skoinformation i Norge ännu. Smått overkligt…

■ ■ ■

Tioårige Sir Ratzeputz var ett stallskrik som höll i V86-finalen. 

Efter ett vasst kvallopp gick han ut och var helt överlägsen på en 12-tid över medeldistans med voltstart. Detta trots att han inte hade gjort ett riktigt lopp på ungefär ett år.

Team Nurmos kan det där med att förbereda väl...