Känns som en bortförklaring

Publicerad

Dragster och Roger Malmqvist inledde V86-spelet i går via en snygg spetsseger.

Men snacket efteråt handlade mest om loppets favorit Amour du Coglais som kördes passivt.

Dragster gav inte Amour du Coglais en chans i spetsstriden i V86-1. Men efter 1.11,9 första varvet över medeldistans trodde nog många att han skulle stumna i första starten efter vila. Dragster krigade dock berömvärt och höll huvudet först hela vägen in mål.

– Han kändes så pass pigg och fin i starten att jag tycket det var läge att ladda och köra i front. Det var en skön seger.

– Jag fick något virus i stallet på höstkanten och hästarna blev flera sekunder sämre. Men nu har vi fått ordning på grejorna igen, sade Malmqvist.

Jeppe Juel var inte lika populär bland spelarkåren då han valde att sitta kvar i rygg på ledaren med Amour du Coglais trots att det var fritt fram 700 kvar.

Med gott om krafter kvar över mål...

– Jag körde för seger och tror inte att vi vinner loppet om jag går ut 700 kvar, var Jeppe Juels kommentar.

Tja, om det verkligen krävs ett så pass serverat lopp för att vinna var det onekligen en svag och omotiverad favorit. Men uttalandet kändes nog mer som en nödvändig bortförklaring...

Flytkusken nummer ett? Tveklöst Peter Ingves som vinner med i stort sett allt. Batman Godiva lekte hem V86-3.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag