Preben Sövik i stall Bergh. Foto: Kanal 75
Preben Sövik i stall Bergh. Foto: Kanal 75

Känns ännu bättre nu – en bra spik på V86

Publicerad

Han har tagit fem segrar på sju starter i regi Robert Bergh.

Nu är Picasso Sama jackpotomgångens största favorit i V86.

- Han känns ännu finare nu än han har gjort tidigare, säger Preben Sövik i stall Bergh.

Det är jackpot i onsdagens V86:a där en ensam vinnare kan ta hem elva miljoner kronor enbart på åtta rätt. Omgångens största favorit och många spelares spik återfinns i den sista avdelningen. Det är Picasso Sama som verkligen har hittat stilen sedan han kom i träning till Robert Bergh. Efter galopp i första starten för Bergh så tog Picasso Sama fyra raka segrar. Han gjorde årsdebut i slutet av januari och satt då fast med alla krafter kvar. Men senast var han tillbaka i vinnarcirkeln då han ledde ett V86-lopp på Solvalla från start till mål.

- Picasso Sama (V86-8) ser riktigt fin ut och ser ut att ha mått bra av de här månaderna som han har fått träna på i vinter. Han har lagt på sig mer muskler och känns bättre nu än han gjorde i höstas. Han vann lätt med krafter kvar senast och tussarna satt kvar i öronen, säger Preben Sövik, försteman i stall Robert Bergh.

- Det är en jättefin häst som jag inte tror att vi har sett botten i ännu. Han tog senaste loppet bra och har tränat på hela tiden efteråt. Jag tycker faktiskt att han känns ännu finare nu än han gjorde inför de senaste loppen. Jag tror också att han kommer att vara ännu vassare nu med två lopp i kroppen.

Vad säger du om uppgiften med innerspår bakom bilen?

- Han har haft spår ett gång tidigare och spetsade då. Hästen är snabb ut och Ulf får prova för ledningen. Han var riktigt nöjd med honom senast. Jag hoppas och tror att han tar ledningen och det ser ut som en jättebra chans.

En spik på V86?

Ja, ser man till resultaten och vad han kan så tycker jag att det är en bra spik.

”Har smygform – ska inte glömmas bort”

Ni har ytterligare två hästar till start inom V86. En av dem, Mockingbird Face, kör du själv. Chanserna där?

- Mockingbird Face (V86-5) körde jag senast och var riktigt nöjd med honom. Han var ute över 1600 meter och när jag tog upp efter mål så fattade han inte vad som hände och trodde att det skulle vara ett varv till. Han har mest varit ute över långa distanser men genomköraren över kort distans som han fick senast tror jag ska ge lite positiv effekt. Han känns pigg och glad i träningen och har smygform. Det är bättre distans åt honom nu och han står bättre inne i loppet. Tar man med några hästar så ska han inte glömmas bort.

- Part Nan Angelen (V86-5) skötte sig senast men det var lite surt att han inte fick vinna. Nu blev det målfotoförlust men jag är nöjd med att han äntligen travade felfritt i alla fall. Han började bra hos oss men är lite lurig och helt plötsligt är han smårullig och så lägger vi på boots och då är han inte rullig längre. Kapaciteten finns där men han är inte den lättaste. Nu är läget lite halvtråkigt med spår fem och galopprisken finns där. Går han felfritt kan han vara med och kämpa om de fyra, fem främsta platserna. Jag tycker att Mockingbird Face har lite bättre chans av våra två i loppet. Han är på gång, säger Preben Sövik.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag