Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kända travgården är fortfarande inte såld

Foto: AREAL FASTIGHETSFÖRMEDLING

I oktober förra året las den enorma travgården Julmyra ut för försäljning. 

Ett halvår senare är gården ännu inte såld. 

– I den bästa av världar hade vi haft en överlåtelse färdig vid det här laget, säger gårdens mäklare Mats Fröjdenstam. 

70 miljoner kronor är alltjämt priset för den som är intresserad av att köpa jätteanläggningen Julmyra Horse Center. 

Gården toppade länge bostadssajten Hemnets listor – har haft flera intressenter – men ligger trots det fortfarande ute för försäljning. 

Enligt mäklaren Mats Fröjdenstam är läget oförändrat. 

– Vi har fortsatta diskussioner med spekulanter som tittat på anläggningen men även med sådana som ännu inte haft möjligheten att titta på anläggningen. Om det är någon av dessa som är slutlig köpare, av bolagen som äger anläggningen eller fastigheterna på anläggningen, är för tidigt att säga.

”Tar tid att gå igenom materialet” 

Vidare menar Fröjdenstam att det är en stor process att köpa den här typen av stora objekt. 

Hur kommer det sig att gården verkar vara så svårsåld?  

– Det tar tid att gå igenom materialet som vi tillhandahåller och de flesta spekulanterna är i behov av köpstöd för att fullt ut ta till sig all tillhandahållen information om bolagen och fastigheterna. Vi tror och hoppas att vi så småningom kommer att landa i en överlåtelse av bolagen eller fastigheterna.

Hade du räknat med en försäljning vid det här laget? 

– I den bästa av världar hade vi haft en överlåtelse färdig vid det här laget men säljarna och även jag prioriterar att det blir en bra överlåtelse där alla parter är bekväma med överlåtelsen, säger han. 

Hur många travtränare har visat intresse för gården? 

– Jag kan tyvärr inte delge någon information om vilka som varit eller är spekulanter, budläge eller eventuellt köpupplägg i nuläget. Det är information som endast är tillgänglig för de berörda parterna.