Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kände finansmannen lämnar – misstänks för grovt insiderbrott

Se senaste nyheterna med Expressen TV.
Stefan Lundborg är en mångårig profil i finansvärlden bland annat genom engagemang i stora vårdbolag samt tidigare vd för Solvalla och engagerad i börsbolagen Kindred och G5 Entertainment, båda knutna till spelbranschen.
Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN / ©ALN PRESSBILD AB
Foto: Pressmeddelande

Finansmannen och travprofilen Stefan Lundborg, 55, är misstänkt för grovt insiderbrott.

Bland flera andra uppdrag har han suttit i Kindreds styrelse, som han nu lämnar med ”omedelbar verkan”.

– Stefan Lundborg avgår med anledning av att han utreds av Ekobrottsmyndigheten (EBM) för misstanke om insiderbrott, skrev bolaget i ett pressmeddelande i natt.

Lundborg kommer inte delta i styrelsearbetet i G5 Entertainment, men kvarstår i styrelsen, enligt Dagens industri. 

Stefan Lundborg är en mångårig profil i finansvärlden bland annat genom engagemang i stora vårdbolag samt tidigare vd för Solvalla och engagerad i börsbolagen Kindred och G5 Entertainment, båda knutna till spelbranschen.

Han har suttit anhållen misstänkt för grovt insiderbrott och sen släppts. Misstankarna kvarstår. 

– Jag kan bekräfta att det pågår en förundersökning om misstänkt grovt insiderbrott, säger Niklas Ahlgren, pressansvarig på Ekobrottsmyndigheten. 

Ytterligare en person med koppling till Stefan Lundborg misstänks för brott. Ekobrottsmyndigheten vill inte gå närmare in på vad det är för brott. 

– Det är sedvanligt utredningsarbete som sker. Vi ska försöka säkra bevisning och stärka brottsmisstankarna, säger Niklas Ahlgren. 

”Lundborgs avgång var oundviklig”

Kindred Group skriver i pressmeddelandet att de saknar ytterligare information men samarbetar fullt ut med åklagare och Ekobrottsmyndigheten i deras utredning.

– Stefan Lundborgs avgång var oundviklig med tanke på Ekobrottsmyndigheten utredning mot honom. Styrelsen vill förtydliga att inga ytterligare representanter för bolaget är misstänkta för olovligt agerande och inte heller bolaget är misstänkt på något sätt, säger Anders Ström, styrelseordförande i Kindred Group.

Expressen söker finansmannen Stefan Lundborg och G5 Entertainment, börsbolaget där han fortfarande kvarstår i styrelsen enligt bolagets hemsida.

På fredagsmorgonen meddelande G5 att Lundborg kvarstår i styrelsen, men att han inte kommer delta i styrelsearbetet.

”Till dess att mer information kan hämtas in för att klargöra situationen har Stefan Lundborg tillsammans med ordförande i styrelsen nu på morgonen kommit till slutsatsen att Stefan inte kommer att deltaga i styrelsens arbete”, skriver G5 i ett pressmeddelande. 

Dagens industri rapporterade i höstas att Lundborg ”miljontankar” aktier i just G5.  

Stefan Lundborg är också en stor hästägare med travhästar som tävlar på V75.

Ingen av advokaterna vill kommentera misstankarna för Expressen.