Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kan vara läge att rygga formstallet

Gooner – ett av Wäjerstens V75-vapen.
Foto: LJ / TR Media

Det är jackpot på V75 som avgörs på Solänget denna lördag.

De fyra sista loppen ser öppna ut och det kan vara läge att rygga ett formstall!

Månlykke A.M., Santos de Castella och Seismic Wave är tre tunga favoriter som inleder kupongen. Men för varje favorit som faller desto högre är chansen för riktigt hög utdelning på lördag. De fyra sista avdelningarna ser öppna ut och när det är jackpot brukar det inte behövas mycket för att det ska bli ”överbetalt”.

Vi tog ett snack med Daniel Wäjerstens försteman Olle Wäjersten angående stallets sex V75-hästar. Teamet har haft ett mycket bra år och har visat hög stallform den senaste tiden och så här lyder kommentarerna om hästarna:

– Det var synd på galoppen senast för Diones Smaragd (V75-2), hon hade antagligen slutat långt framme annars och formen är fortsatt bra. Jag tror inte att spåret ska bli något bekymmer och även om hon möter hingstar den här gången tycker jag inte att loppet är så mycket tuffare än det senaste. Eventuellt kan det bli någon form av stängt huvudlag istället för öppet nu och ett platsbud borde hon vara, säger Olle.

Sedan hoppar vi fram ett par lopp och hittar Bowling Orlando (V75-5) i startlistan.

– Han gör jämna och bra prestationer och känslan är att han ska duga i klassen även om det såklart är tuffare i V75. Hästen ska trivas på den långa distansen och löser det sig med löpningsförloppet är det ingen överraskning för oss om han dyker upp bland de tre främsta.

Har två vapen

I nästa lopp har man två vapen.

– Clandestine (V75-6) var bra igen senast, med bättre klaff hade hon lika gärna kunnat vara trea i stället för sexa och formen är riktigt bra på henne. Jag tror inte att andraspåret kommer att vara något problem och hon lär få en resa i den främre träffen. Med tanke på läget känns hon lite spännande på lördag.

– Bowling el Mar (V75-6) i samma lopp har ett springspår som passar henne bra och jag tror att hon kan kliva i väg snabbt och få en bra position. Formen är på topp och hon gör bra lopp varje gång. Står lite hårdare inne nu och det är ingen lätt uppgift, men jag tror att hon kan vara en platsfidus, säger Olle Wäjersten.

Även i avslutningen har man två fina hästar, dock från lite svåra lägen med spår sju och åtta bakom startbilen.

– Gooner (V75-7) gjorde en mini-comeback senast i Rättvik och var riktigt bra direkt, han gick undan lätt till slut utan att kusken behövde driva honom. Med ett spår längre in hade jag trott på riktigt bra chans, nu måste det stämma lite för att det ska gå vägen då det handlar om V75. Men han är en av de som kan vinna. Han gick med fast bomull och öppet huvudlag senast, nu blir det urryckare och halvstängt huvudlag.

– Xanthis de Roi (V75-7) är i kanonform och har verkligen förtjänat en viktoria snart. Nu har han spåret emot sig och det är inte så lätt från spår åtta över sprinterdistans, men med lite tur på vägen tycker jag inte att han ska vara helt avsågad, avrundar Olle Wäjersten från formstallet.

Häng med i experternas system

Vill man hänga med på experternas system hos Expressen finns det flera lag att välja på. 

Fredrik Edholm har nästan ”hemmaplan” och gillar att det är två kallblodslopp på kupongen. 

Fredrik Pettersson Wentzel visade tipsform förra veckan då hans andelsspel drog in över 100 000 kronor på V86!

ANNONS: Köp din andel i expertens andelssystem här

ANNONS: Köp din andel i Premiumsystemet här

ANNONS: Köp din andel i Livesystemet här

ANNONS: Köp din andel i Lilla systemet här