Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan Sidney nå upp till sin systers höga nivå?

Sidney Celeber har vunnit tre av karriärens nio starter.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

Treåringar var i fokus på Solvalla i kväll.

Sidney Celeber och M.T.Perette bjöd på fina prestationer och duon lovar gott inför framtiden.

Svenskt Trav-Kriterium och svenskt Trav-Oaks är de största loppen för Sveriges treåriga hästar och på Solvalla på onsdagskvällen kördes revanscher. Sidney Celeber är en stor och rejäl herre som inte varit med i några större finaler i år men han blir att räkna med framöver.

Lillebror till en kulltopp

Roger Walmanns talang har utvecklats mycket under hösten och i går avgjorde han på bra sätt från fjärde ytter i Kriterierevanschen. Hästen är efter topphingsten Readly Express och undan Amanda Celeber. Hon var en duglig tävlingshäst och ännu bättre som avelssto.

Hennes hittills främsta avkomma är Tamla Celeber. Hon var en kulltopp hos just Roger Walmann och totalt tjänade hästen över 8,3 miljoner kronor.

■■ Jerry Riordans Echelon bärgade årets tredje fullträff. Samtliga vinster har kommit från rygg ledaren via open stretch på Åby med kusktalangen Victor Rosleff i sulkyn.

Dansk dynamit på Åby

Vad var det insats Eros Zola och Flemming Jensen bjöd på i ett fyraåringslopp på Västkusten? Den danske tränaren pressade stenhårt i dödens, underkant 1.10 första varvet, och hästen vann på mycket bra sätt. Fortsättning lär följa.

Ytterligare en stark dansk fyraåring var Elephant och Steen Juul. Hästen fick ingen enkel inledning men kunde pressa sig till ledningen efter en bit och han gick undan på övertygande sätt.

■■ På Åby var det frisk körning i flera avdelningar. Det ger intressanta lopp och gör att fler hästar får chansen.

Stoavdelningen till Djuse

M.T.Perette och Mattias Djuse vann Oaksrevanschen för de treåriga stona. Hästen har tillhört kullens bästa i år och hon var bland annat tapper tvåa i korta E3-finalen i somras. Nu avslutade hon säsongen på bra sätt och tack vare gårdagens seger passerade stoet en miljon kronor.

Både M.T.Perette och Sidney Celeber blir spännande att följa som fyraåringar.