Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan Lennartsson peta supervikarien?

Young King och Rikard N Skoglund.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media
Per Lennartsson.
Foto: Lars Jakobsson/TR Media

Per Lennartsson skadade illa strax innan jul. Sakta men säkert är han på väg till tävlingsbanan. 

Frågan är om Eskilstunaproffset kan peta Rikard N Skoglund som har vasst reslutat bakom stallet hästar?

Det var i mitten av december olyckan var framme. Per Lennartsson skulle hjälpa en unghäst som hade ramlat på stallgången. Tränaren fick en spark av travaren som gav en fraktur vid bäckenet.

När jag pratade med Lennartsson strax efter nyår var han vid gott mod men han sade att det skulle dröja innan han körde häst igen. Det är dock hårt virke i travtränare och i går satt han bakom en häst för första gången sedan olyckan.

Planen är att köra två hästar om dagen för att komma i gång

Visserligen körde proffstränaren i långvagn som har en mer bekväm benställning än en sulky och till Travronden säger Lennartsson att planen är att köra två hästar om dagen för att komma i gång.

■■För att lyckas som proffstränare krävs bra personal och det måste Per Lennartsson ha. Hans hästar har vunnit fem av nio starter hittills i år.

Stallet har använt Rikard N Skoglund som kusk på många av stallets travare och det varit ett lyckat drag. Catchdrivern har kört tio lopp åt Lennartsson under den här perioden, vilket resulterat i sex vinster och två andraplatser.

■■På Solvalla i går blev det två fullträffar på lika många försök. Både Young King och Smaragd Norrgård svarade för bra insatser från tätpositionen.

Paw Mahony har ett löfte i norskfödde Millmighty. Årjängtränaren såg ut att ha allt under kontroll från spets på Åby men han hade utrustat hästen med norskt huvudlag och när han drog extraväxeln 300 kvar hände det som inte fick hända. Millmighty galopperade.

Däremot hittade femåringen rätt gångart snabbt och över upploppet hade han inga problem att avgöra.

Det blev ingen utdelning på sex rätt. Nästa onsdag är det lönevecka och då är det 7,8 miljoner extra i åttarättspotten. Solvalla och Jägersro delar på V86-tävlingarna.

■■■

Här kan ni läsa en längre intervju med Per Lennartsson.