Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan knappt snacka – det är så himla stort”

Tae Kwon Deo går först över målFoto: LJ / TR Media
Adrian Kolgjini efter segern i Sprintermästaren Foto: LJ / TR Media
Adrian Kolgjini vann Sprintermästaren 2019

Adrian Kolgjini fick vinna sin första Sprintermästare.
Tae Kwon Deo ordnade segern, och det var en rörd segerkusk: 

– Jag kan knappt snacka, det är så himla stort, säger Adrian Kolgjini i TV12.
Förstapriset är värt 1,2 miljoner kronor. 

Det var ingen enkel resa till finalen för Tae Kwon Deo. Och vid spårlottningen valde hästens kusk och tränare Adrian Kolgjini, kanske lite förvånansvärt, spår nio bakom bilen. 

I Sprintermästaren 2019 var det Adde S.H. som tog ledningen och så småningom styrde Robert Bergh upp med Pinto Bob utvändigt och övertog spets. Dödspositionen gavs i stället till Jula Downton. 

Tae Kwon Deo kunde följa, som planerat i ryggar, men blev tillslut tvingad att göra jobbet i spåren då framförvarande häst Night Rhythm galopperade. 

Men på upploppet var det inget snack. Den USA-födda hästen sträckte på sig och gav Adrian Kolgjini segern, hans första i Sprintermästaren. 

– Det är en sådan enorm glädje att vinna de här loppen. Jag vet inte vem som jag ska tacka och hylla, säger en märkbart tagen segerkusk i TV12. 

”Det är sjukt kul” 

Han fortsatte:

– Det är sjukt kul det här. Jag kan knappt snacka, det är så himla stort, säger han i sändningen. 

Muscle Hill-sonen som köptes in från USA har inte haft det helt enkelt när det kommer till att visa sin stora potential. Torsdagskvällens seger var inte bara den största utan även den första i år. 

– Han har stärkt sig och visar vilken styrka han har nu, säger Adrian Kolgjini om hästens utveckling i TV12. 

Segertiden skrevs till 1.10.9 och han hade hela tre längder tillgodo på tvåan Pinto Bob. Favorittippade Evaluate slutade på en tredjeplats i storloppet. 

Vinnaren belönades med 1,2 miljoner kronor.