Aladin d’Ecajuel var som sjunde häst klar för Elitloppet - men nu har ja blivit till ett nej. Foto: Scoopdyga/Kanal 75
Aladin d’Ecajuel var som sjunde häst klar för Elitloppet - men nu har ja blivit till ett nej. Foto: Scoopdyga/Kanal 75

Kallduschen: Stjärnan hoppar av Elitloppet

Publicerad

Med kort tid kvar till Elitloppet har Solvalla fått ett bakslag.

Den redan inbjudne Aladin d’Ecajuel tvingas lämna återbud – däremot öppnar det dörren för franske stjärnan Ustinof du Vivier.

– Vi får besked om det på fredag, säger Solvallas sportchef, Markus Myron, till SportExpressen.

Elva hästar var klara för Elitloppet – fram till på måndagseftermiddagen då franske Aladin d’Ecajuel tvingades lämna återbud.

”Aladin d’Ecajeul stod inte att känna igen i onsdags i Prix De Ducs De Normandie på Caën. Efter veterinärundersökning konstaterades att hästen var sjuk. Det får till följd att han inte kan starta i Elitloppet,” skriver Solvalla i ett pressmeddelande.

”Kanske Ustinof du Vivier”

Aladin d’Ecajuel tränas av Sébastian Guarato som även tränar Ustinof du Vivier – en häst som tagit fyra raka segrar och imponerat stort i Frankrike på slutet. Solvalla har försökt att ragga upp sjuåringen under våren, utan framgång.

Nu kan han vara aktuell.

– Jag ställde frågan till Guarato nu när inte Aladin kan starta och det är inte otänkbart, men han är anmäld till ett lopp på fredag och efter det ska vi höras igen, utvecklar Myron.

”Timoko chanslös”

Frankrikeexperten Anders Lindqvist vill verkligen se Ustinof du Vivier i Elitloppet.

– Det är en fruktansvärd häst och jag tror att titelförsvararen, Timoko, är chanslös mot Ustinof du Vivier.

Du har även hyllat Univers de Pan, hur står han sig mot Ustinof du Vivier?

– Normalt sett är Ustinof bättre, han är nog snabbare i alla fall...men Univers de Pan såg mycket fin ut senast, avslutar han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag