Kallblodsstjärnan har skräddarsydd uppgift

Publicerad

Det var många betrodda som visade sig bäst förra omgången. Med tanke på det har vi jackpott nu.

Bästa spiken hittar jag på Bergsåker där Gunnar Melander tar ut sin kanon Månprinsen A.M. Ekipaget förlorade förvisso senast men då var det kort distans. Vassare form och mer passande distans på onsdag.

ANALYSER, VINNARNA OCH UTMANARNA

Ranking, startlistorna, kusk- och tränarsnack samt V86-panelen med stjärnkuskarnas bästa tips - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1

V86 – del 2 

Bästa spikarna

V86-7: 5 Månprinsen A.M.

Förlorade som storfavorit senast han startade, men då var det kort distans och det är alltid lurigt för Gunnar Melanders stjärna. Han kan dock hålla hög fart länge och onsdagens distans är mer passande. Och även om det vankas en tuff resa är jag inne på att han är bäst. Har säkert vässats till mer i jobben nu inför Elitkampen på Solvalla... 

V86-5: 9 Tesio

Har gått två lopp i ny regi och skött sig bra får man säga. Höll emot fint från spets i Örebro och borde rimligen vara ännu bättre nu. Lite lurigt läge, men det där löser Robert Bergh och sedan lär det bli ett offensivt upplägg. Jag tror att hästen är klart starkast och bäst när det väl skall avgöras. En sund vinnare.

Spetsdragen

V86-4: 1 Bottnas Dragon

Chanstippas i ett på förhand öppet lopp. Jag bygger helt tipset på att man lyckas hålla upp innerspåret. Men det är klart att det inte är kört även om ledningen missas. Bottnas Dragon är bra för klassen och kan bättre än senast. En spännande tipsetta.

V86-6: 4 Musique d’Inverne

Ett sto som har inlett karriären på allra bästa vis. Det ”luktar” ledningen lång väg igen och då är det hästen att slå. Hon kan säkert kapa sitt rekord rejält om det krävs.

Skrällbuden

V86-3: 11 Tåga Kongen

I ett svårt kallblodslopp tycker jag att man ska passa den här travaren. Han är inte så dum för sin klass och med lite körning i täten är jag inne på att han kan chocka många.

V86-8: 10 Mr Perfection

Har fått en del hårdhet av att tävla i V75 en tid. Formen hoppas, och tror, jag sitter där fortsatt. Jim Oscarssons travare är vass till slut och med överpace på loppet blir det intressant att se vad han kan uträtta.

Tänk på att ...

V86-3: 10 Sort Gull

Kommer kanske att köras med ett helstängt huvudlag nu för att vakna till. En tänkbar storskräll om det fungerar.

V86-5: 15 Picasso

Är tillbaka i nygammal regi till den här starten. Men hästen står rätt tufft till och seger skulle överraska många.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag