Foto: SolvallaFoto: Solvalla
 Foto: Solvalla

Volstead är klar – avslöjades på FB

Publicerad

Volstead är klar för Elitloppet.

Det meddelade elitloppsgeneralen Anders Malmrot i en direktsändning på Solvallas facebooksida under måndagen. 

– Stefan Melander har tackat ja, och han blev jätteglad när jag ringde, säger Anders Malmrot.

Under måndagseftermiddagen blev den nionde hästen klar för Elitloppet.

Stefan Melanders Volstead fick nämligen en rosa biljett – och ”Tarzan” tackade ja. 

– Stefan Melander har tackat ja, och han blev jätteglad när jag ringde, säger Anders Malmrot.

Det var så klart hästens svettiga lopp i Örebro som var en stor grund i inbjudan.

– Stefan Melander har sagt hela vintern och våren att Volstead är hans elitloppshäst. Men sen presterade han lite svagt i inledningen av säsongen. Men efter insatsen på Örebro så blev jag övertygad, säger Anders Malmrot.

Oklart vem som kör

Men vem som kommer att sitta i sulkyn är ännu inte klart – det vill ”Tarzan” fundera vidar epå.

– Nej, det är inte klart. Stefan har sagt att han ska fundera på det. Jag sa till honom att jag gärna ser honom köra själv, men det är så klart upp till tränare och ägare, säger Anders Malmrot.

Malmrot berättade dessutom om jobbet med Elitloppet i stort. Och att mängden jobb överraskat på honom. 

– Det är mer än jag hade förväntat. Det är ärenden som man inte riktigt vet var man tar vägen. Men den boosten som byggs upp när man åker runt på tävlingar innan Elitloppet – det går inte att beskriva, säger Anders Malmrot.

Nöjd med beslutet

Han tog tidigt beslut om att samma kusk även måste köra samma häst i finalen – ett beslut Malrot är nöjd med. 

– Spekulationerna är ju inte bara om vilka hästar som kommer, utan också vem som ska köra också. Jag är nöjd med det beslutet. Sen är det ju alltid någon som inte är bekväm och nöjd med beslutet, så är det alltid, säger Anders Malmrot.

I ett pressmeddelande vidareutvecklar Anders Malmrot varför volstead bjudits in:

– Volstead verkar helt oöm för positioner och tål att hålla högt tempo hela loppet. Egentligen har han alla egenskaper man kan förvänta sig av en Elitloppshäst, säger Anders Malmrot.

Inbjudna

Bold Eagle – Frankrike

Readly Express – Sverige

Propulsion – Sverige

Uza Josselyn – Schweiz

Ringostarr Treb – Italien

Pastore Bob – Sverige

Maori Time – Australien

Nadal Broline – Finland

Volstead – Sverige

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag