Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Solvalla öppnar för publik på Elitloppet

Restauranggäster tillåts på Solvalla under Elitloppshelgen.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD / TR Media
Foto: Maria Holmén / Trav & Galoppronden
Jörgen Forsberg.
Foto: Maria Holmén

Solvalla tar in restauranggäster under Elitloppshelgen.

Det bekräftar Solvallas vd Jörgen Forsberg i ett pressmeddelande.

– Det blir med tydliga begränsningar, säger han.

Från och med den 3 maj beslutade Svensk travsport att Sveriges travbanor fick öppna upp sina restauranger för gäster om de så ville.

Åbytravet, som på lördag arrangerar så väl Drottning Silvias pokal, Kungapokalen och Grupp 1-loppet Paralympiatravet, har emellertid valt att inte öppna för restauranggäster.

– Vi ser väldigt allvarligt på den stora smittspridningen som fortfarande pågår och vill inte ta ansvar för att förvärra den situationen. Dessutom är det svårt rent praktiskt med så kort varsel att ordna med allt som bland annat personal, men främst är det ju smittspridningen som oroar oss, förklarade Åbys vd och sportchef Jon Walter Pedersen då.

Solvalla öppnar för restauranggäster på Elitloppet

Men när Elitloppshelgen avgörs på Solvalla sista helgen i maj kommer travsugna restauranggäster kunna få bevittna sporten på Solvalla. I ett pressmeddelande skriver Solvalla att Kongressen, Valla Krog, Festvåningen och Bistron öppnas upp för gäster.

– Vi följer förstås noggrant alla regler och riktlinjer som finns, vilket innebär en hel del planeringsarbete och ändrade förutsättningar även för våra gäster. Vi planerar att endast öppna delar av Solvallas restauranger, allt för att göra besöket så tryggt och säkert som möjligt, säger Solvallas vd, Jörgen Forsberg.

Ett begränsat antal bordsplatser kommer erbjudas hästägare med startande häst samt gäster som valde att boka om restaurangbesöket under Elitloppet 2020 till 2021.

– Vi kommer ta det här ett steg längre och inför ”slot-tider” för de som har bordsplats på våra restauranger. De kommer få en tid då de ska passera entrén på Solvalla, allt för att vi inte ska riskera trängsel, säger Jörgen Forsberg.