Franska stjärnan är klar för Elitloppet

Publicerad

Ytterligare en fransk häst är klar för Elitloppet.

Hästen det handlar om är Up And Quick.

 – Up and Quick såg ut som att han skulle explodera när han satt fast i Prix des Ducs de Normandie igår, säger Solvallas sportchef, Anders Malmrot i ett pressmeddelande. 

Den franske stjärnhästen Up And Quick, som dragit in över två miljoner euro under karriären, är klar för Elitloppet. 

Hästen har en diger meritlista och har bland annat vunnit Prix d'Amérique. I fjol var han favorit i sitt försök i Elitloppet, men slutade oplacerad.

 - Hans resultat talar för sig självt och efter några starter i ny regi är han tillbaka på elitnivå, säger Anders Malmrot.

”Såg ut som han skulle explodera”

Hästen satt fast i Prix de Ducs de Normandie under onsdagen.

 – Up and Quick såg ut som att han skulle explodera när han satt fast i Prix des Ducs de Normandie igår, säger Solvallas sportchef, Anders Malmrot.

Hästen tränas av Antoine Lherete.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag