Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jorma Kontio tog seger nummer 10 000

Jorma Kontio

Nordens segerrikaste kusk genom tiderna, Jorma Kontio, nådde under dagen en historisk milstolpe. Finländaren som är aktiv i Sverige har nu vunnit 10 000 segrar!

- Alla segrar har man fått jobba för själv, ingen har någonsin hämtat hem dom till mig. Det krävs att man håller på länge, i mitt fall 48 år. Det ligger nog en hel del jobb bakom, säger Kontio till finska Yle efter den historiska segern.

Det var i finska Pihtipudas som Jorma Kontio vann tillsammans med det fyraåriga kallblodet Evartti. En helt vanlig seger kan tyckas, men – det var ytterst unik.

Segern innebar att Kontio nu vunnit 10 000 segrar – fler än någon annan skandinav genom tiderna.

Jorma är inte känd för att visa stora känslor i cirkeln tog det hela med ro.

– 

Vid en seger per dag – året om får man hålla på i över 27 år innan drömgränsen 10 000 segrar nås.

SportExpressen gratulerar jubilaren, som dessutom tippar i SportExpressen varje vecka. Själv menar han att det är långt och hårt arbete bakom segern.

- Alla segrar har man fått jobba för själv, ingen har någonsin hämtat hem dom till mig. Det krävs att man håller på länge, i mitt fall 48 år. Det ligger nog en hel del jobb bakom, säger Kontio till finska Yle.