Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jorma bara kämpar på – som en evighetsmaskin

Gammal är äldst.

Och bäst.

Det är bara att kolla på Jorma Kontios statistik på Solvalla i år, där han är på väg att bli champion. 497 starter: 90 segrar, 48 andraplatser, 40 tredjeplatser. Leder med sju pinnar före Örjan Kihlström. Som nybliven pensionär. Jorma, alltså.

Han är i sina bästa år just nu verkar det som. Kör som en gud i loppen.

***

Sören Nordin var champion sista gången som 59-åring. Men fortsatte senare köra i USA och Italien till han blev 75. På den tiden var åldersgränsen i Sverige 65.

Stig H var champion 2005 som 60-åring.

Jean-Pierre Dubois i Frankrike är snart 80 år och vinner titt som tätt.

De har förresten ändrat reglerna i Hall of fame, så att de vidgat gränserna och därmed kan Jorma Kontio också ta plats där. Måste ju vara en stark kandidat till det. Liksom Scarlet Knight för den delen. När man kan kvala in som född på hela världsklotet.

***

Fast glöm inte Jim Frick! Och nu inte heller Jimmy Takter.

***

Hur länge Jorma Kontio kommer köra på? 

Han är som en evighetsmaskin. Bara kämpar på. Jag ser inget slut.

***

Nere i Frankrike har Jean-Michel Bazire vunnit nästan 40 lopp och kört in 1,3 miljoner euro redan under vintermeetinget. Han tränar förresten också som de gjorde förr, apropå namnen ovan här i spalten. Inte helt olikt hur Håkan Wallner och Berndt Lindstedt höll på: ut-in-ut-in-ut. Så hästarna går in mellan heaten.

***

Bra nyhet med ATG Live. De kommer satsa mer på Solvalla, man kan redan nu välja Solvalla som egen flik men kommer framöver att börja sända tidigare varje tävlingsdag, fler värmningar och mer information. Av våra som startar ikväll: är Headupdisplayvår bästa chans. Varnar lite också för Flight Dynamics i sitt lopp. Och Output Pressure har superform.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!