Jonas Noreen: Hästen stormtrivs under sadeln

Publicerad

Gammal var äldst.

När två elvaåringar stal uppmärksamheten.

Det var något så ovanligt som monté (travridning) på V86 den här kvällen. Och det var ett spännande lopp som höll bra klass som vi fick se.

Storfavoriten, elvaårige, Nantucket levde upp till spelarnas högt ställda förväntningar och gjorde det bra – utan att vara helt på topp. Här kan vi snacka om en häst som stormtrivs under sadel. Mår hästen bra efter detta (återkom nyligen efter skada) så blir nästa start under Elitloppshelgen.

– Han betyder oerhört mycket för mig. Han är väldigt speciell, en go häst helt enkelt. Vi lever tätt ihop och han är som en i familjen, kommenterade tränare Mercedes Balogh.

Snacka om kämpe

Måste också säga några ord om Sofia Adolfsson som satt på ryggen. Är ni inte så insatta i montésporten? Strecka Sofia och bläddra vidare till nästa avdelning. En aning överdrivet, så klart, men lite så är det faktiskt.

Hon vinner fortsatt väldigt många lopp och har för tillfället en segerprocent på imponerande 25.

Svensk travsport är svårslagen i många avseenden. Ett bevis på det, och på hur bra de flesta hästarna tas om hand, är ju Spring Erom – som tolv år gammal är ”still going strong” och klar för självaste Elitloppet.

En annan riktig hedersgäst är Harry Haythrow. Elvaåringen skrällde till från rygg ledaren i går i sin 121:a (!) start. Verkligen kul att se honom i det här skicket igen. Snacka om kämpe. Snyggt tränarjobb dessutom, hatten av!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag