Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnkusken slutar: "Nu vill jag gå vidare"

Foto: JOACHIM WALL / KVP
Foto: JOACHIM WALL / KVP

En av Sveriges främsta travkuskar lägger av.

Johnny Takter, 59, uppger att motivationsbrist stoppar en fortsatt karriär i sulkyn, rapporterar Travronden.

Takter kommer att köra sitt sista lopp på Åby på torsdag.

"Jag vill hitta nya spännande utmaningar utanför travet", skriver han i ett öppet brev.

Elitloppsseger med Iceland 2010.

Årets kusk 2007.

Totalt över 3600 segrar i sulkyn.

Listan kan göras lång på Johnny Takters meriter inom svensk travsport. Men nu är karriären snart slut.

I ett öppet brev låter 59-åringen meddela att han lägger körspöet på hyllan – redan på torsdag. Takter kör då på Jägersos gentlemannadag, vilket också blir hans sista insatser på tävlingsbanan som kusk.

”En stor ära för mig”

I det öppna brevet, skrivet tillsammans med hans mentale tränare Stig Wiklund, skriver Takter:

"I hela mitt liv har jag hållit på med hästar och trav. Jag började hos min far, Bo William, därefter har jag varit tränare och kusk. Jag har genom åren fått köra fantastiska hästar och vunnit väldigt många fina travlopp. Det har varit en stor ära för mig att fått köra fina hästar och vinna lopp både i Sverige och utomlands. Jag har vunnit alla stora travlopp som jag velat vinna.

Det krävs ett oerhört engagemang och motivation att hålla på med trav på toppnivå. Ständigt nya tävlingar och travbanor. Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå", skriver Takter.

Johnny Takter slutar med trav

Han förklarar att känslan har funnits med honom en tid:

"Det här har jag känt en längre tid och successivt har den känslan blivit allt starkare. Då är det inte rätt mot hästarna, tränarna, spelarna och sporten att fortsätta. Därför har jag tillsammans med min mentala tränare Stig Wiklund, bestämt mig för att sluta att köra travlopp. Stig har motiverat mig de senaste åren att fortsätta att hålla på och det är jag tacksam över. Det här beslutet har växt fram i en process hos mig själv under en längre tid. Och nu är jag vid vägs ände! Därav mitt beslut!", skriver han.

Vad som väntar härnäst vet inte 59-åringen.

"Nu vill jag gå vidare och göra något annat. Jag vill hitta nya spännande utmaningar utanför travet. Jag kommer att köra två travdagar den här veckan, tisdag på Solvalla och  torsdag på Jägersro. Därefter är det slut", skriver han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!