"Satt som en smäck – det var chockartat"

Publicerad

En skrällfylld eftermiddag bäddade för hög utdelning på V75 under lördagen. 

Den största vinsten spelades in av Johan, som gör andelssystem på Hedlunds i Vällingby.

Johans system gav en vinst på över tre miljoner kronor. 

– Det var chockartat, framför allt eftersom jag ändrade raden tio minuter innan spelstopp, säger han. 

Endast tretton system prickade in sju rätt under lördagens svårlösta V75-omgång. 

Ett av systemen komponerades ihop av Johan, som gör system för den vinstrika butiken Hedlunds i Vällingby. 

Systemet gav sammanlagt 3 044 367 kronor i vinst, och kostade 507 kronor per andel. 

"Det var galet på kvällen"

De tretton andelsköparna kunde därmed räkna in 237 000 kronor var. 

– Den satt som en smäck, säger Johan, som inte vill gå ut med hela sitt namn, när Sportexpressen når honom. 

En välkommen vinst för Johan, som väntat på att få pricka in en storvinst. 

– Jag har spelat med dem i sex-sju år tror jag, men jag har aldrig gjort raden själv. Sedan fick jag göra raden några gånger utan att det hände ett skit. Men det var chockartat, framför allt eftersom jag ändrade raden tio minuter innan spelstopp, säger han och tillägger: 

– Det var galet på kvällen, man var ju upprymd som bara den. 

"Var och köpte en lyx-tv i dag..." 

Extra dramatiskt blev det i den sjunde och sista avdelningen...

– Jag tror jag hade tolv eller tretton hästar i det loppet. Där tre och nio drog i från på upploppet, sedan kom åttan... Som jag inte hade. Då galopperade trean, och jag tänkte direkt att nian skulle komma fel också. Men så blev det inte, som tur var. 

Johan, som själv hade en andel i systemet, har redan spenderat en liten del av vinstpengarna. 

– Jag var och köpte en tv precis... En lyx-tv som kostade lite mer än normalt. Sedan sätter jag och min fru in pengarna, men vi kommer i alla fall unna oss en liten resa. Det blir en dyrare resa nästa vinter tänkte vi, säger han. 

Har du hört något från övriga andelsköpare som vann? 

– Jag har varit i butiken, men har inte träffat någon face to face. Det var ju några av mina grannar som var med, sedan träffade jag Sabri Afram (butiksägare) och han sa att det var kul. Det är roligt att man kan leverera, det går ju inte att spela på så stora system själv. Därför är det bra att man kan dela upp det på så många. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag