Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jimmy Takter vann Hambletonian Oaks

Jimmy Takter på Hambletonian i fjol. Foto: Kanal 75
Åke Svanstedt. Foto: Kanal 75

Det blev svensksuccé i USA under lördagskvällen.

Jimmy Takter vann Hambletonian Oaks för tredje året i rad.

Hans All The Time vann stoloppet – och 250 000 dollar.

I Hambletonian Stakes var det också nära, men Takters Bar Hopping förlorade på upploppet.

Det blev svensk succé på Meadowlands i natt. Jimmy Takters All The Time vann Hambletonian Oaks, världens främsta lopp för treåriga ston. Det var det tredje året i rad som en Jimmy Takter-häst vunnit loppet. All The Time vann på 1.09,7 och tog alltså hem 250 000 dollar i prispengar.

– Hon var riktigt skarp och har haft en väldigt bra träningsvecka. Det var bra hästar med men vi var de lyckosamma i dag, säger Jimmy Takter i vinnarcirkeln.

Mindre lycka i hingstloppet

I anrika Hambletonian Stakes – världens största unghästlopp, där treåriga varmblod deltar – var det också nära. Takters Bar Hopping låg först in på upploppet, men fick slut på krafterna halvväg till mål och blev omkörd av flera ekipage. I stället var det Marion Marauder som tog en knapp seger framför Southwind Frank efter att målfoto krävts för att avgöra loppet. Trea blev Sutton. Marion Marauder vann på 1.09,5 och tog hem en halv miljon dollar i prispengar.

Goop åkte i kvalet

Trots att fyra av hästarna i Hambletonian Stakes var svensktränade blev det alltså ingen svensk seger.

Åke Svanstedt körde Mavens Way och hade dessutom The Royal Harry i finalen. Jimmy Takters Bar Hopping och Lagerfeld fick också se sig slagna.

Björn Goop deltog också i årets Hambletonian. Hans Dominion Beach galopperade dock i kvalomgången och fick därmed se sig utslagen.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!