Jesus Munoz
Jesus Munoz

Jesus, 22, i koma – efter läskiga fallet

Publicerad

En tragisk händelse inträffade i den amerikanska delstaten Colorado i helgen. 

Jesus Munoz, 22, flög av sin häst under ett galopprace. 

Och är nu i koma efter det hemska fallet. 

– Vi har inte tappat hoppet om att han ska bli återställd, säger systern Brianna Munoz till tv-kanalen Fox31.  

Det var under ett lopp i Kiowa County i Colorado som den läskiga olyckan inträffade. 

Den talangfulle jockeyn, Jesus Munoz, föll av sin häst under loppet – och drabbades av svåra skador. 

Den blott 22-årige mannen har enligt den amerikanska tv-kanalen Fox31 fått svåra hjärnskador och läget uppges nu just nu vara väldigt kritiskt. 

"Vi har inte tappat hoppet" 

Systern Brianna Munoz berättar om fallet: 

– Han flög av och landade på höger sida av huvudet, skadorna är där och på nacken, säger hon enligt Fox31. 

Kollegan och proffsjockeyn Adrian Morales har inte gett upp hoppet om sin vän. 

– Vi har inte tappat hoppet om att han ska bli återställd, vi alla tror på honom, säger han enligt tv-kanalen. 

"Var älskad av många människor" 

Fox31 skriver även att Jesus Munoz till råga på allt inte är försäkrad, och att hans familj just nu hoppas på både ett mediciniskt och finansiellt mirakel. 

En insamlingssida har startats för att hjälpa 22-åringens familj. Direkt efter olyckan flögs Jesus Munoz till ett svenskt sjukhus. 

"Han flögs till ett svenskt sjukhus där han just nu kämpar för sitt liv i koma. Som vi alla vet var han älskad av många människor och har alltid varit en kärleksfull son, bror och pappa.", står det bland annat på insamlingssidan. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag