Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jerry frågade – det tackar man inte nej till”

Magnus A Djuse.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media
Gareth Boko.
Foto: LENA EMMOTH / TR Media

Magnus A Djuse kan kvala in Gareth Boko till Elitloppet i Gävle på lördag.

Oavsett hur det går i helgen har kometkusken en styrning i storloppet.

– Jerry Riordan frågade om jag vill köra Aetos Kronos och det tackar man inte nej till, säger 21-åringen.

Magnus A Djuse har slagit sig in i kuskeliten i Sverige och flyttar hela tiden fram sina positioner. Förra året vann han 197 lopp och körde in över 20 miljoner kronor.

– Jag sätter inte upp några direkta mål utan vill bara förbättra mig. Det är lärorikt att köra mycket lopp, man får rutin och jag kollar på de bästa kuskarna för att bli ännu vassare, säger han.

Kusken håller Elitloppet som årets höjdpunkt men han har inte direkt haft som mål att vara en av 16 körsvenner i storloppet sista söndagen i maj.

– Det har inte varit rimligt att jag skulle ha någon styrning där tidigare.

”Det tackar man inte nej till”

I år är han i högsta grad aktuell för Elitloppet. Jerry Riordans Aetos Kronos har fått en inbjudan och är en av förhandsfavoriterna. Hästen slutade nyligen trea i Paralympiatravet men då var Djuse avstängd och tanken är att han ska sitta bakom stjärnan på Solvalla.

– Jerry frågade om jag vill köra och det tackar man inte nej till. Jag har inte hunnit tänka så mycket men det blir spännande med lottning på söndag.

Femåringen är den bästa hästen kusktalangen har kört.

– Aetos Kronos är allround och öppnar allt snabbare. Han är både hård och stark.

”Helt klart min bästa chans”

Från Riordans stall kommer också Gareth Boko (V75-6). Hästen segrade på vassa 1.09,9/1.640 meter i regidebuten och på lördag startar han i H.K.H. Prins Daniels lopp där vinnaren får en biljett till Elitloppet.

– Jag blev överraskad senast och insatsen Gareth Boko svarade för duger långt i alla sammanhang.

Hästen har spår nio över sprinterdistans.

– Läget är hyggligt och jag kan tänka mig att rygga Disco Volante i starten men vi får se hur jag lägger upp det och jag hoppas att vi inte hamnar för långt bak.

Han kör i fem av sju avdelningar på lördag.

– 14 Teton Sweet Lindy (V75-2) är bra men vi fick svårt läge. Gareth Boko är helt klart min bästa segerchans i omgången.