Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
 Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Jepsons drag gav segern: "En kobra"

Publicerad

Mack Dragan, med Carl Johan Jepson i sulkyn, tog hem den femte avdelningen.

Detta efter ett snyggt drag av Jepson, där han snodde åt sig ledningen.

– Han högg som en kobra när han fick chansen. Det gäller att inse vad som gäller väldigt kvickt, säger Micke Nybrink. 

Carl Johan Jepson var irriterad efter utebliven omstart i den första V75-avdelningen. Men i den femte avdelningen tog han gruvlig revansch. 

Då kuppade han sig till ledning när han såg att Robert Bergh satt "halvfast" med Tudor Kronos.

– Jag tänkte jag skulle spara krutet till slut. Jag hade hoppats att Roberrt skulle få göra ordentligt med jobb. Men sen såg jag att han blev halfast, och då tog jag chansen. Det gäller att vara impulsiv, säger Carl Johan Jepson.

"Högg som en kobra"

I TV12-studion hyllades så väl häst som kusk. 

– Han vet att han har en häst som tål att göra jobbet och orkar ett tufft upplägg. Då blir man kaxigare som kusk också. Det var tufft gjort att göra det, men väldigt snyggt alltså, säger Jennifer Tillman.

– Han högg som en kobra när han fick chansen. Det gäller att inse vad som gäller väldigt kvickt, säger Micke Nybrink. 

Tagen tränare

Mack Dragan har gjort sin bästa säsong så här långt, och hästens tränare var märkbart tagen då han intervjuades i TV12.

– Han slutar aldrig att förvåna. Han är makalös. Han är otrolig, säger hästens tränare Morgan Wilhelmsson. 

– Han vinglar som en unghäst, men när man talar om att det är allvar då springer han, säger Carl Johan Jepson. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag