Foto: CK / KANAL75Foto: CK / KANAL75
 Foto: CK / KANAL75

Jeppe Juel om kritiken: "Jag förstår besvikelsen"

Publicerad

Gårdagens stora snackis blev Jeppe Juel och hans styrning under onsdagens V86. 

På sociala medier rasade flera mot kuskens "defensiva" styrning. 

Nu svarar Juels på kritiken. 

– Jag har förståelse för spelarnas besvikelse, säger han till Trav365. 

Jeppe Juel och egentränade hästen Amour du Coglais var storfavoriter i den första avdelningen under onsdagens V86-tävlingar. 

Läget såg också bra ut för duon, som med 800 meter kvar låg i rygg på ledaren Dragster och Roger Malmqvist – och hade chansen att kliva ut i andraspår. 

Så blev det inte utan Juel valde att ligga kvar bakom ledaren, och missade därmed chansen att vinna loppet. 

"Värsta bortkörningen på år och dagar" 

En styrning som fick experten Micke Nybrink att ilskna till i TV12:s studio. 

– Det kan ha varit en av de värsta bortkörningarna på år och dagar, sa han efter loppet. 

Jeppe Juel gav själv följande förklaring till TV12 efter loppet: 

– Jag körde för seger och tror inte att vi vinner loppet om jag går ut 700 kvar, sa han. 

En förklaring som flera av spelarna inte köpte, som rasade mot danskens styrning på Twitter. 

"Det blev med facit i hand fel" 

Nu svarar Juel på kritiken – och menar att han förstår spelarnas ilska. 

– Det är klart, så här i efterhand så skulle jag gått ut i andraspår. Hade jag fått köra om loppet så hade jag gått ut i andraspår, det är klart det är så, säger han till Trav365 och fortsätter:

– Samtidigt är det svårt att veta, just då. Men, jag förstår besvikelsen hos spelarna och jag gjorde fel. Men det är en svår situation.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag