Jättetalangen var överlägsen

Publicerad

Det såg på papperet ut att bli flera om segern i lördagens sista lopp. 

Någon spänning blev det dock aldrig. 

Jerry Riordans häst, Vamp Kronos, var totalt överlägsen. 

– Hon såg ut som att hon lekte, säger tränaren Jerry Riordan till TV4 efter loppet. 

 

Dagens sista lopp var EM för treåringar och inför loppet såg det relativt öppet ut om segern. 

Hästarna var länge samlade men i sista svängen med cirka 700 meter kvar fick vi bevittna en uppvisning av sällan skådat slag. 

Björn Goop och Vamp Kronos satte rejäl fart och bara flög förbi sina konkurrenter. 

– Det här är ovanligt för att vara ett sto, sa experten Jennifer Tillman under loppet. 

"Hon bara exploderade" 

När det var dags för upploppet var hästen långt före övriga hästar och tog enkelt hem segern – och vinstsumman på 500 000 kronor.  

Tränaren Jerry Riordan var minst sagt nöjd med hästens insats. 

– Hon bara exploderade och Björn (Goop) är otrolig. Hon är uppenbarligen en av de bästa i Europa. Jag är glad över det och tycker vi lämnar det där. Låt oss hoppas att hon även är bäst om fyraåring, femåring, sexåring och så vidare, säger han till TV4 efter loppet. 

"Det här är Björns storhet" 

I ATG-lives sändning hyllade experten Lennart Forsgren Björn Goops körning. 

– Han håller i gång hela tiden och jobbar med hästarna, han ger inte konkurrenterna en möjlighet att ta sig ifatt, säger han och fortsätter: 

– Han kan efter det sitta still sista 100 och ta det lugnt. Det här är Björns storhet, när han kör så kör han verkligen.

Tvåa i loppet blev Hazard Boko. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag