Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättetalangen flyttar – efter galna succéåret

Foto: Lars Jakobsson / TR Media
Foto: Lars Jakobsson / TR Media

Magnus A Djuse krossade sitt eget rekord i inkörda pengar under 2019. 

Nu lämnar 19-åringen Östersund och flyttar in hos storebrorsan Mattias Djuse på Hårby Gård – med målet att slå årets siffror. 

– Jag känner mig allmänt hetare nu jämfört med i fjol, säger kusktalangen. 

Magnus A Djuse är en av svensk travsports största talanger. Blott 19 år gammal körde han förra året in otroliga 10,3 miljoner kronor, och slog därmed förra årets siffror på 2,4 miljoner. 

2020 har han rivstartat med sex segrar. 

– I januari och februari fjol vann jag totalt nio lopp. Det har börjat mycket bättre, så man får hoppas att det håller i sig, säger Magnus A Djuse. 

Målet är solklart: Att slå förra årets siffror. 

Då väljer han lämna Östersund och flytta in hos brorsan Mattias Djuse på Hårby Gård, som ligger mellan Stockholm och Enköping. 

– Det kommer underlätta i resandet. Nu bor jag i Östersund och det blir lite långt när man ska resa söder om Sundsvall. Nu kan jag köra mer i Mellansverige, vilket jag kommer tjäna mycket tid. 

– Sedan är det klart att man hoppas få fler chanser. Att kunna vara med och köra om mer pengar än tidigare. Man vill ju vara med i de större loppen. 

Hur blir det att flytta in hos storebrorsan? 

– Det blir spännande. Jag kommer kunna vara med lite i stallet där. Han har ett väldigt spännande stall. Jag har varit där mycket tidigare. Det kommer bli bra.

Magnus A Djuse menar att han känner en stor skillnad nu jämfört med för bara ett år sedan när det gäller uppsittningar. 

– Jag får köra bättre och bättre hästar. Jag känner mig allmänt hetare nu jämfört med i fjol. Jag hoppas att jag kan slå siffrorna. 

Känner du att du får fler chanser nu jämfört med tidigare? 

– Jag är uppsatt på fler hästar. I veckan var jag exempelvis på Skellefteåtravet och körde alla lopp. Hade man backat ett år hade jag inte varit uppsatt på en enda häst. Man har blivit mer eftertraktad. Det har blivit stor skillnad nu jämfört med tidigare. För bara ett år sedan. 

”Man vet aldrig vad som dyker upp”

Givetvis drömmer talangen också om att köra så stora lopp som möjligt.

– Jag har ingen häst som jag tror kommer vinna något storlopp just nu. Men man vet aldrig vad som dyker upp. Jag hoppas att jag kan halka in på någon häst. Det är omöjligt att veta. 

– Sedan vet man ju aldrig med hästarna. Att From The Mine skulle vinna två V75-finaler i fjol hade man kanske inte tänkt innan.  

Känner du press att leverera efter förra årets succé? 

– Ingen press, men jag känner att jag fått en nytändning. Att man går in för det ännu mer nu när det är ett nytt år. Man vill slå fjolårets siffror.