Foto: Lars Jakobsson / Kanal75
 Foto: Lars Jakobsson / Kanal75

Jätteskräll på V75: ”Är värt så mycket”

Publicerad

Harran Boko var dagens största favorit inför V75 på Jägerso. 

Då galopperade hästen på upploppet. 

Och bäddade för en jätteskräll. 

– Det är värt så mycket, säger tränaren Niklas Robertsson, som vann med 2-procentaren Fritjof. 

Det var bäddat för en favoritseger inför den inledande avdelningen på V75. 

Harran Boko var spelad till 65 procent, och få experter hade någon tanke på att spela emot hästen. 

Starten blev också bra, då hästen snabbt hittade till ledning. 

Någon seger blev det dock inte. 

I stället slutade det med att Conrad Lugauers häst galopperade på upploppet.  

– Han var inte bra. Han var trött och slagen när galoppen kom. Det var inte samma häst. Galoppen kom som en räddande ängel, han var slagen, säger Micke Nybrink i V75 Direkt.

”Har lagt ner min själ över vintern”

Gladast på Jägersro under lördagen var vinnartränaren Niklas Robertsson, som kramade om sin son efter segern med jätteskrällen Fritjof.  

– Jag vet inte vad det är, men man vill ju så mycket och jag har lagt ner min själ över vintern för att nu jäklar ta ett till steg. Så får man det här svaret. Det finns inte, säger han i TV12:s sändning och fortsätter: 

– Fyfan… Ni fattar inte. Jo, de som håller på kanske fattar, och du som gjort så många intervjuer fattar. Men det är värt så mycket. 

Conrad Lugauer, som satt bakom Harran Boko i sulkyn, hade av förklarliga skäl svårare att dra på mungiporna. 

– Jag får fortsätta utveckla honom. Det är klart man vill vinna, men gjort är gjort, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag