Ulf Samuelsson med frun Jeanette. Foto: Privat.Ulf Samuelsson med frun Jeanette. Foto: Privat.
Ulf Samuelsson med frun Jeanette. Foto: Privat.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / BILDBYRÅNFoto: Daniel Stiller / Bildbyrån / BILDBYRÅN
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / BILDBYRÅN

"Jag vill inte säga hur mycket pengar jag vann"

Publicerad

LOS ANGELES. Han har varit en vinnare både på isen och som tränare under sin NHL-karriär.

Under lördagens Kentucky Derby visade Ulf Samuelsson att han kan lira på hästar också.

Han hade Always Dreaming som vinnare i storloppet Kentucky Derby och kunde på plats njuta av hockeyhästens seger i det klassiska loppet.

- Jag vill inte säga hur mycket pengar jag vann, men så mycket kan jag väl avslöja att vinstens betalade resan hit för Jeanette och mig, säger Uffe.

Precis som alla andra hedersgäster och publik var Ulf och hustrun Jeanette uppklädda i bästa stil för det klassiska hästloppet i Louisville, Kentucky.

- Ja, det var riktigt coolt att vara här bland alla festklädda människor. Det var första gången för mig och Jeanette och hon bar förstås en passande hatt, berättar Uffe.

Vinnarhästen ägs av Florida Panthers ägare

Han känner den kände amerikanske hästtränaren Kelly J. Breen, som hade ordnat bra platser åt makarna Samuelsson.

- Vi kunde också gå ner och kolla hästarna före loppet, vilket var roligt.

Så hur gick spelet?

- Jodå, jag fick in vinnaren Always Dreaming. Oddset var bra, 11.40. Så det blev en slant, men hur mycket vill jag inte säga. Sånt ska man ju inte prata om.

Vinnarhästen har en hockeykoppling eller hur?

- Ja, den ägs av Vincent Viola, som äger NHL-klubban Florida Panthers.

Men som vanligt i de här sammanhangen gick den mesta uppmärksamheten till jockeyn John Velazquez och tränaren Todd Pletcher.

Brady och Bridges några av kändisarna på plats

Ulf Samuelsson, som senaste säsongen coachade Carolina Hurricanes farmarlag Charlotte Checkers till en plats i AHL-slutspelet, har ett gediget hästintresse.

- Det går tillbaka till tiden i Leksand och besöken på travet i Rättvik. Sedan har det ju blivit många besök på Solvalla genom åren med Elitloppet och så.

Som vanligt trängdes kändisarna på Kentucky Derby.

På plats fanns bland annat New England Patriots quarterback och Super Bowlvinnare Tom Brady, tv-personligheterna Katie Couric och Megan Kelly, Hollywoodstjärnorna Jeff Bridges och Harry Connick Jr., fotomodellen Karolina Witkowska, basebollspelaren David Ortiz, realitystjärnan Farrah Abraham, med flera.

Ulf Samuelsson var inte den ende före detta NHL-stjärnan i vimlet.

- Nej, jag träffade förstås Ed Olczyk, som jobbar som en av kommentatorerna åt tv-kanalen NBC under sändningen av loppet, säger Uffe.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag