Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag tycker inte att ni är fel ute”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Vad skulle smaka bättre än en V75-seger på hemmabanan på årets största dag?

Sandra Eriksson och Swagger brinner av revanschlusta!

Vi minns tillbaka på V75-7 på Umåker den 15 maj. Redan tidigt på upploppet såg det klappat och klart ut för Swagger och Sandra Eriksson som bara skulle sätta sig till rätta för ett segersmil. Plötsligt kom en oväntad galopp och segerchecken på 110 000 kronor samt en finalplats under Elitloppshelgen gick upp i rök…

– Ja, usch så bedrövligt det kändes där och då. Det var riktigt, riktigt tungt. Men nu har det gått en tid och vi har lämnat det där bakom oss.

Det är enda gången i år som Swagger lämnat banan som en förlorare, övriga fyra starter har slutat med vinst.

– Han vann mot lite enklare hästar i Skellefteå senast, men det var ändå ett skönt kvitto på att allt var som det skulle igen efter debaclet.

”Går från alla positioner”

Och skam den som ger sig. Hemmabanan Bodentravet arrangerar V75 på lördag och nu ska ekipaget göra allt för ett lyckligare slut. Spår fem bakom bilen och återigen är det 1 640 meter som gäller.

– Jag är nöjd med läget och han kan öppna snabbare än vad han gjorde i Umeå, då fick vi inte chansen riktigt då den invändiga hästen bröt ut mot oss och det tog 70-80 meter innan vi fick upp farten ordentligt. Jag kommer att testa från början och har störst respekt för Daniel Wäjerstens häst Syoss som har spår invändigt om oss. Men Swagger går från alla positioner och hade landat på en hög 1.10-tid om hållit sig i trav sista biten i Umeå.

– Vad det gäller utrustning så får han gå med skor bak och barfota fram den här gången. Det ska bli riktigt kul att få tävla inför lite publik igen och speciellt på hemmaplan. Hästen har verkligen gjort sig förtjänt av en seger på V75.

Expressens travredaktion utser er till omgångens bästa spik, vad säger du om det?

– Det är tacksamt att få det förtroendet och jag tycker inte att ni är fel ute. Men ju närmare start man kommer desto fler spöken brukar man kunna se, säger Eriksson och spricker upp i ett leende.

Slutligen, Sandra. Vem tror du vinner Norrbottens Stora Pris?

– Med tanke på spåren tycker jag det är fördel för Very Kronos.