Nuncio och Bold Eagle. Foto: StalltzNuncio och Bold Eagle. Foto: Stalltz
Nuncio och Bold Eagle. Foto: Stalltz
Bold Eagle - Frankrikes hopp. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75Bold Eagle - Frankrikes hopp. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Bold Eagle - Frankrikes hopp. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Stefan Melander och Nuncio. Foto: Simon Hagen/stalltzStefan Melander och Nuncio. Foto: Simon Hagen/stalltz
Stefan Melander och Nuncio. Foto: Simon Hagen/stalltz

"Jag ligger på kraftigt minus med Nuncio"

Publicerad

Stefan ”Tarzan” Melander känner sig i underläge gentemot franska travstjärnan Bold Eagle.

- Det här vädret får inte fortsätta. Jag ligger redan på kraftigt minus med Nuncio, säger Solvallatränaren två och en halv månad före det stora slaget i Paris.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Elitloppsvinnaren Nuncio har inte startat sedan segern i Trotting Masters i Oslo i mitten av september. Stefan Melanders Prix d’Amerique-kandidat har kunnat träna som vanligt hemma på gården i Enköping och så lång allt väl.

Nu när vintern anlänt har Melander emellertid börjat noja lite. Kommer han att kunna sätta Nuncio i bästa skick till uppgifterna i december och januari?

Under måndagen föll snön i så gott som hela mälardalsområdet.

- Det får bara inte bli så dåligt väder som det varit i några dagar nu. Börjar det strula blir det inte roligt. I dag skulle det exempelvis inte komma en snögnutta - och så snöade det hela dagen, summerar han måndagen med hästarna.

Nuncio gillar inte vitt

Nuncio – född och uppvuxen i Amerika – har visat sig ogilla det vita mer än många andra av stallets hästar.

Melander har en gård i Normandie i Frankrike där klimatet är ett annat, men att Nuncio skulle förberedas där längre än nödvändigt ingår inte i planen.

- Det är alldeles för tidigt att åka nu i början av november, för då kan jag inte förbereda honom som jag vill. Samtidigt är han inte van vid snön. Hästen gillade det inte förra vintern och kommer nog inte att gilla det nu heller. Så jag hoppas att det bara är tillfälligheter med vädret.

Guarato har kopplat grepp

På torsdagen startar den franske stjärnan Bold Eagle på Vincennes. Efter loppet väntas Sebastien Guarato avslöja de ungefärliga planerna med Prix d’Amerique-vinnaren fram till dem sista söndagen i januari.

Stefan Melander har tidigare gått ut med att han är intresserad av femåringsloppet Prix Tenor de Baune på Vincennes på juldagen med Nuncio.

Han menar att Sebastien Guarato kopplat ett litet grepp som kan träna under drägligare väderförhållanden.

- Jag kollar all utlandssport och det klart att jag kollar på torsdag också då det är fina hästar ute. Men jag tror inte att det bara är Bold Eagle som kommer att vara tuff i vinter. Jag kan inte namne någon men fransmännen har inte precis dåliga hästar den här säsongen.

”Kan inte trycka på”

Stefan Melander gamle lärling Daniel Redén är en annan med Prix d’Amerique i sikte.

- Det ser spännande ut för Redén. Ja, det ser spännande ut för mig med – det är bara det att jag ligger på kraftigt minus för dagen.

Nuncio har kunnat tränas normalt sedan den 15 september när hästen vann i Oslo. Men marginalerna är små, menar Solvallatränaren - som inte säger sig ha koll på när det kan vara aktuellt att starta Nuncio nästa gång:

- Jag har inte tittat. Så det får bli en överraskning. Tittar inte så långt fram heller. Just nu är det vädret. Det är besvärligt att träna här där jag håller till om det blir vinter. Det handlar om att jag inte kan trycka på i några farter om det börjar bli hårt i backen och en massa snö.

 

Mikael Wikner/Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag