Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag kan garantera att målbilden är korrekt

Foto: Travronden / Travronden

Långt ned i kön.

Dåligt tempo.

Nadal Broline vann ändå.

Det delas inte ut några etapp-pris i travloppen, men ledningen är en mycket betydelsefull position i loppen.

Och ju högre upp i klasserna man kommer desto mer värdefull är ledningen. I gårdagens för årstiden högkaratiga guldlopp spetsade Makethemark enkelt från innerspåret.

Och de flesta hade nog räknat in segern.

Men trots en lugn inledning var Makethemark tidigt slagen. Sorbet kopplade greppet men slarvade lite med stilen sista biten och när mållinjen passerades var det stenhårt.

Nadal Broline var först en gång i loppet. Och det var i det sista steget. Med tanke på det låga tempot (1.11,6 första rundan) och att han låg bland de sista inför slutvarvet borde han inte hunnit fram till seger.

Men Nadal Broline är ingen vanlig häst. Han är ett fenomen.

Klockan visade runt ofattbara snabba 1.07 sista 600. Och då var inte Nadal Broline direkt på innerspåret...

Björn Goops stjärnhäst är beroende av fäste. Och när underlaget är det rätta levererar Nadal Broline. 

Han har hunnit bli nio år, men hör hemma i högsta eliten. Kan han dessutom lära sig öppna lite bättre kommer framgångarna blir stora framöver.

Nadal Brolines insats höll högsta klass. Det gjorde inte målfotot. 

■ ■ Men jag kan garantera att målfotot är korrekt.

■ ■ Och har genom åren studerat åtskilliga i måldomartornen.

Varför kvaliteten blir så dålig när de överförs och presenteras på banan eller i tv vet jag inte.

Men det borde vara en enkel grej att lösa. I dag kan man ta bilder men hög kvalitet med en mobiltelefon.

Det dröjde tio minuter innan V75-2 kom i gång. Bay View och Bear Beautiful ströks sent och det blev hela sju galopper. Timo Nurmos hårt betrodda duo Cactus och Hankypanky Peyton felade bort sig sista halvvarvet.

Det är inte ofta Björn Goop skräller. Men i går överraskande han bakom Selma Töll och gav nästan 30 gånger fläsket som vinnare.

Han utnyttjade hästens startsnabbhet och var snabbast ut av hästarna på tillägg.

Efter 700 meter valde Björn att lämna tredje par invändigt. Han såg tidigt att travet inte var perfekt på Cactus och tryckte till halvvarvet kvar och övertog ledningen.

Så kör ett proffs.

Finske gästen Majestic Man inledde omgången tillsammans med Goop. Majestic Man förlorade sin mamma strax efter födseln och fick näring via flaska de första dagarna.

I går såg det ut som att han var laddad med dunderhonung och var överlägsen från ledningen.

När dagen var slut hade ”BG” vunnit tre av de sju V75-loppen. 

Robert Bergh har en klassklättrare i Mellby Granat. Trots sent svar och tufft förstavarv innan han kom till ledningen blev det säker seger i Klass Il-loppet på 1.13,6 över medeldistans.

Tiden var inget mått på Mellby Granats kapacitet.

Och det finns växlar att dra.

Som vanligt vann ledaren långloppet. Ingen vill lägga en speed över längre distanser, framför allt inte när det är tre varv. Timo Nurmos löfte Marrakesh satt tidigt i spets och efter lugnt tempo i två tredjedelar av loppet. Under slutvarvet höjde Jorma Kontio tempot efterhand och segern blev kristallklar.