Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag hoppas att vi kommer med solen"

Foto: Tommy Andersson/ALN/Kanal 75

Årets första seger dröjde till 7 mars.

Sedan har det varit proppen ur.

- Vi kommer med solen, konstaterade Reijo Liljendahl nöjt sedan han räknat in en prydlig V86-dubbel.

Det krävdes 28 starter innan Reijo Liljendahl fick spräcka segernollan för 2018.

Sedan kan man verkligen tala om ketchupeffekt.

På onsdagskvällen kunde han räkna in stallets sjätte respektive sjunde seger inom loppet av två veckor.

- Det är som jag har sagt, vi startar lite andra hästar nu. De har vilat under vintern och börjar komma. Jag hoppas att vi kommer med solen, sade Liljendahl som först fick se Kim Eriksson dominera från spets med Exclamation Mark.

- Det var årsdebut, man vet inte hur mycket han behöver ha i sig. Förra året blev spolierat av lite småproblem. Han har inte toppform, men det är en bra häst.

Torbjörn Jansson valde samma taktik bakom Zangone som aldrig släppte starkt avslutande Ineedyourmoneymum i farlig närhet.

- Vi ska försöka i alla fall, svarade Liljendahl på frågan om han kan hålla sin segerprocent (54) för mars månad under resten av året.

”Linda in honom i bubbelplast”

Ännu mer överlägsen var Björlifant i det inledande kallblodsloppet.

Något som fick delägaren Mohammed Malla att jubla högt i ATG Live-studion.

- Fantastiskt bra, det här trodde jag inte. Jag tänkte att det gick lite väl fort, men kolla hur han ser ut hästen, utbrast en lycklig expertkommentator.

Körande Per Linderoth var mer kortfattad i vinnarcirkeln:

- Det blev lätt, jag hade tussarna kvar i mål. Han var riktigt fin.

Jan-Olov Persson var på vippen att kopiera Liljendahl och bokföra en tränardubbel, men blev snuvad bakom ledande favoriten Nordby Hugin när S.T.C.C.Faksen slog sig förbi kort före mål.

Till stor lycka för tränaren och ägarinnan Karen Kvåle Eriksen som hade svårt att hålla tillbaka tårarna efter målgång.

- Det är som min unge, kunde man linda in honom i bubbelplast och ställa in honom i kökshyllan så skulle man ha gjort det. Jag var klar i stallet tio i ett i natt så det var skönt att man får lite utdelning.

Första miljonären

Istället blev det Linderoth som tog en dubbel då han följde upp med att skicka egentränade årsdebutanten Papiljotte till spets i Diamantstoet och roffa åt sig kvällens tyngsta segercheck på 125 000 kronor.

- Jättebra pengar, men det viktigaste är att hästen fungerar, pengarna kommer i andra hand, i alla fall för mig, sade kvällens kusk.

Någon som hade pengar i tankarna var däremot Ingemar Söderberg sedan han fått se sin lärling Sofia Frilén blåsa förbi proffsgubbarna efter en snygg styrning bakom Ellieann.

- Det är min första häst jag kört in en miljon med som jag tränat upp själv. Det är skoj, berättade Söderberg vars sexåring behövde 54 starter för att passera milstolpen.

Ett annat sto som mycket väl lär kunna kalla sig miljonärska innan året är slut är Jörgen Westholms Bula Bula Am. Oskar J Andersson förvaltade favoritskapet på bästa sätt bakom styrkefenomenet.

Litade på styrkan gjorde även Dennis Spangenberg när han skickade fram Jamie Oliver utanpå ledande Eldorado B. och betvingade denne i en tuff duell.

 

Av Robin Johansson, Kanal 75

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!