Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jag hoppas att ni kan lära er att lira senare

Vi borde titta på USA och Frankrike.

Det är dags att slopa lunchtravet.

Om det spelas, då är jag med på tåget. Men jag tycker det verkar backa.

Både i USA och i Frankrike har de börjat tävla senare på eftermiddagarna. På Vincennes ruckade de aldrig på startiderna tidigare.

Men vissa dagar kör de första loppet mellan fyra och fem nu.

Jag kan inte prata för spelarna, men vi som jobbar med detta är otroligt låsta. Våra arbetsdagar, vi jobbar inte med fasta, döda ting, vi har hästar som måste tränas.

Ett exempel: När vi startar på Solvalla på luncherna måste vi lasta mellan 07-08 på morgonen för att kunna värma hästarna och då är det omöjligt att träna på hemmaplan. 

Jag hoppas att folk kan lära sig att spela lite senare på eftermiddagen, som i USA och Frankrike. Om de kan prova den senare tiden, så borde vi också kunna testa det.

Det skulle absolut gynna oss som jobbar med det. Och framför allt personalen som sköter om hästarna. Dessutom vill väl hästägarna se sina hästar och de arbetar väl om dagarna?

■ ■ ■

Härligt att påsktravet är här, och det kommer, som vanligt, att gå ruggigt fort den här helgen.

Visst, tider är alltid svårbedömda, och jag tycker inte att de säger så mycket längre. Det kan man förresten ta med sig som spelare också.

Men det är ändå kul när det går fort i loppen.

Disco Volante kommer säkert göra en topptid på Gävle på torsdag. Banan är alltid fin där och Daniels fine Perfect Sprit lägger inte femåringsloppet. Han är bombsäker som vinnare.

■ ■ ■

Mer om tider: De hattar väldigt med tävlingstiderna då det är V75 den här helgen. På torsdag är det 19.30 som gäller på Gävle. På fredag 15.00 på Färjestad. På lördag 15.00 på Klosterskogen i Norge. På söndag är det 16.20 på Romme.

Det är ”high chaparral” direkt och sedan bara fortsätter tokerierna.

Men jag är inte överraskad. Om de kör Breeders’ Crown på Örebro samtidigt som det är lopp på Jägersro och Åby – då förstår man att något inte stämmer med de som bestämmer.

■ ■ ■

Björn Goop kör Bold Eagle i Prix d’Atlantique på lördag.

Visst kan det ge effekt att byta kusk – det kan det göra på alla hästar. Det är inget fel i det.

Men det känns tufft och hårt att byta ut Franck Nivard, han har inte gjort många fel bakom den hästen. Problemet med Bold Eagle är att han börjar bli lite gammal, hästen. Sen ställer det till det att han ska betäcka, träna och göra allting.

■ ■ ■

Man blir glad varje dag nu. Dels för det fina vädret, men framför allt för alla fina bilder på Nuncio-föl som jag får via mail och brev.

De ser fantastiskt fina ut!

Såg förresten att de använde drönare på Bro Park i söndags. Väldigt eleganta bilder när de följde hästarna på bortre långsidan.

I travet snackar de att de kan ramla ner och skrämma hästarna.

Men galopphästar och travhästar blir väl lika rädda för saker som faller från himlen?

TARZANS STARTANDE HÄSTAR

3 MANUZIO HANOVER (V86-6)

Han har visat att han är en fin häst, men han är svårbedömd efter lång vila. Men jag tror att han kommer få ett bra år. Utrustning: Han kommer gå med skor och öppet huvudlag.

4 FLIGHT DYNAMICS (V86-6)

Han var ruggigt bra på Jägersro. Han är stark den här hästen och tål att gå. Trampar han iväg från spåret så ser det spännande ut. Han tränar jättefint. Utrustning: Han går utan framskor, men huvudlag är inte bestämt.

5 I’M YOUR CAPTAIN (V86-6)

Har inte i tävlat den vanliga cirkusen i USA, gör första sverigestarten. Kan vara en häst som går 1 609 meter, och sedan stannar av, det ser man först efter ett par starter. Men känns bra i jobben. Utrustning: Kanske utan skor. Troligen öppet huvudlag.

6 DISCO VOLANTE (V75-6, Gävle)

Han känns ruggigt fin i träningen. Uffe var väldigt nöjd med honom när de vann. Han hade mycket krafter kvar. Jag hoppas han gör ett kanonlopp. Utrustning: Utan framskor, öppet huvudlag.

3 ZACK’S ZOOMER (V75-3, Romme)

Det är debut i den här klassen för honom, han har i princip aldrig startat mot äldre hästar så här. Han känns fruktansvärt fin efter segern i årsdebuten. Örjan var väldigt nöjd med honom då. Han har fått ett kanonläge och är ganska snabb från start. Han ska inte räknas bort helt. Gillar inte tung bana eller dåligt fäste. Utrustning: Utan skor på alla fyra hovarna, och öppet huvudlag.

9 MILLIGAN’S SCHOOL (V75-3, Romme)

Han har inte haft något lopp, förutom 150-milsresan till Umeå. Jag valde det här loppet för att jag ville ha ett lopp på honom innan Olympiatravet. Han känns fruktansvärt fin i jobben, men läget är lurigt. Han ska gå med skor, men jag tycker inte att det är extremt stor skillnad för honom. Han har ett smygläge och häst mot häst har han alltid chansen. Utrustning: Skor, och öppet huvudlag.