Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har mått jävligt dåligt i snart 1,5 år”

Foto: LENA EMMOTH / TR Media
Foto: Malin Albinsson / TR Media

Inom kort väntas ett beslut i fallet Propulsion. 

Nu väljer tränaren Daniel Redén att för första gången på länge uttala sig. 

– Jag har mått jävligt dåligt i över 1,5 år snart, säger Redén till Travronden. 

I somras höll STAD (Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd) förhandlingar i det välkända Propulsion-fallet och lämnade då beskedet att ett beslut väntas komma i slutet av september. 

Huruvida det kommer ett beslut i morgon, 24 september, som först var uttalat, är ännu oklart – men nu väljer tränaren Daniel Redén att berätta om sina tankar inför beslutet. 

– Tja, vad fan tänker man? Dels vill jag ha det ur världen. Jag har mått jävligt dåligt i över 1,5 år snart. Det känns skönt att ha fått sagt sitt i första nämnden, så får vi se hur det uppfattats. I vilket fall har det varit skönt att få ut sin story till en oberoende nämnd, säger han i en kommentar i facktidningen Travronden.

Det var efter Elitloppet 2020 som Norska Trav og Galopp-Nytt publicerade uppgifter om att Propulsion tävlat nervsnittad, något som är förbjudet i Sverige. 

Turerna har sedan dess varit många men den 29 oktober förra året meddelade Svensk Travsport att hästen tävlat nervsnittad och samtliga starter i Sverige ogiltigförklaras. Daniel Redén och sin sida krävdes på 26,3 miljoner kronor. 

I slutet på augusti höll STAD förhandlingar i fallet och nämndens beslut väntas komma inom kort.