Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har inte knäckt koden på vad som spökar än”

Foto: LJ / TR Media

V64-veckan inleds på Färjestad.

Daniel Redén är nyckeltränare med flera betrodda hästar.

DAGENS BÄSTA

1 D.Day Zet (V64-1) segrade efter uppehåll senast och ska testa kort distans för första gången. Hästen är snabb ut, har tidigare frontat från innerspår bakom bilen och har bra chans till spets och slut. D.Day Zet har fem vinster och ett andrapris efter sex försök i ledningen.

DAGENS CHANSNING

6 Hipster AM (V64-5) glänste från spets senast och blir allt bättre med två lopp i kroppen på svensk mark. Fin chans om han når tät.

DAGENS AVSLAG

Vae Victis Club (V64-6) kom till Sverige förra sommaren och vann bronsdivisionen och finalen i Sommartravet. Hästen möter passande motstånd och blir säkerligen klar favorit men han har inte fungerat i årets två starter och ska tävla med skor runt om för första gången på svensk mark.

Relevanta intervjuer

V64-1

1 D.Day Zet skötte sig senast och svarade för en bra comeback. Jag hade på känn att han skulle fungera bättre på en mindre bana som Lindesberg och jag hoppas att han även ska fungera på Färjestad. Kort distans passar perfekt och spår ett ska normalt sett inte vara några konstigheter. Han är väldigt snabb.

V64-5

7 Epimetheus har fått en träningsperiod inför det här. Han är en fin häst i grunden som inte riktigt förstått vad det hela går ut på än. Han kommer att komma så småningom, men han behöver få lite mer tid på sig. Springspår borde passa honom bra. Vi provade en annan skoning senast och jag tycker att det blev lite sämre så vi återgår till PG-skor fram. Vi kör även med vanlig vagn eftersom det är voltstart.

9 Ottens Hero har svarat för två grymma insatser på sistone. Han är bra den här. En riktig löphäst som är på väg att klättra genom klasserna. Den här gången lär han få gå bakifrån och det klarar han också av. Kapacitetsmässigt tycker jag att mina två i loppet är svårbedömda sinsemellan.

V64-6

10 Vae Victis Club imponerade stort i de första starterna för oss, men sedan har det bara krånglat. Han har känts riktigt bra i träningen och i värmningarna, men i loppen har han inte alls fått till det. Jag har inte knäckt koden än på vad det är som spökar. Vi måste få honom att trava så den här gången kör vi med skor runtom.

■■■

ANNONS: Köp en andel i Expressens V64-system