Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har en bra häst själv – det enda rätta”

Malkin och Anders Eriksson.
Foto: Maria Holmén / Tr Bild
Kim Moberg och Hanna Forslin, här på Hästgalan 2020.
Foto: LJ / TR Media

Hanna Forslin, 26, är på lördag uppe i sulkyn bakom ögonstenen Malkin. 

Ekipaget har spår fem bakom startbilen i silverdivisionen. 

– Jag kommer att köra för att få en bra position, säger tränaren. 

I lördags gjorde Malkin efterlängtad comeback. 

Efter en V75-seger i våras testades hästen positivt för Triamcinolonacetonid och fick startförbud. Sex månader senare kom domen från ansvarsnämnden, tränaren Hanna Forslin fick betala 10 000 kronor i böter trots att de kunde konstatera att inget uppsåt funnits. Därefter har hästen tampats med skadeproblematik, men nu är han tillbaka. 

Starten i lördags resulterade i en femteplats med Örjan Kihlström i sulkyn, men till helgen då V75 ska avgöras på Sundbyholmstravet så väljer tränaren att köra själv.  

– Jag bara bestämde mig för det. Jag kör ju alla andras hästar och jag har en bra häst själv så det är väl det enda rätta egentligen. Det känns ändå bra att jag ska köra själv. 

”Gjorde rejält slutvarv”

Malkin som har över en miljon kronor intjänat på kontot är Hanna Forslins ögonsten och det värmde att se honom på tävlingsbanan igen. 

– Jag är nöjd med hans comeback, han gick jättebra tycker jag. Det blev dåligt tempo och han satt långt bak men han gjorde ett rejält slutvarv tycker jag. 

Har han tagit loppet bra tycker du?

– Ja, det tycker jag. Han är pigg och glad och har fått lite massage. Jag ska köra honom på tisdag. 

Ekipaget har spår fem bakom startbilen över kort distans i silverdivisionen tillika den inledande avdelningen på V75. 

– Det är några startsnabba innanför och utanför. Han är hyfsat snabb själv också så vi får väl testa en bit tänker jag. Det är jättesvårt att veta hur det ska bli men jag kommer att köra för att få en bra position. Sen om det blir ledningen, dödens eller rygg ledaren får vi se. Jag borde kunna få en bra position. Det känns så.

Kör åt Stefan Melander

Hanna Forslin går just nu den förberedande delen inför proffstränarutbildningen. Utöver det tränar hon de tio hästarna hon har på träningslistan och kör en del lopp. I fjol körde hon in närmare 800 000 kronor. 

– Det är ganska mycket att stå i just nu, konstaterar Hanna Forslin. 

Utöver Malkin kör hon även ett ungdomslopp på V75, där sitter hon upp bakom Sideslip, ett sto som tränas av Stefan Melander. 

– Jag hade inte räknat med det men jag är så klart väldigt glad för den chansen! Det är ett ungdomslopp och jag vet inte riktigt hur det har gått till. Stefan hade tänkt en annan kusk men så fick inte han köra på V75, mer än så vet jag inte hur tankarna har gått.